ADVERTISEMENT
Hotnews

Parlamentul, sesiune extraordinară pentru Codul Fiscal. PSD a stabilit data reexaminării

Parlamentul va dezbate pe 24-26 august proiectul Codului Fiscal, în sesiune extraodinară, anunţă Realitatea Tv. Decizia a fost luată de PSD, în şedinţa BPN. Premierul Victor Ponta a anunţat,...
Autor: Ionuţ Cataramă | 27.07.2015 | 13:12
Parlamentul, sesiune extraordinară pentru Codul Fiscal. PSD a stabilit data reexaminării

Parlamentul va dezbate pe 24-26 august proiectul Codului Fiscal, în sesiune extraodinară, anunţă Realitatea Tv. Decizia a fost luată de PSD, în şedinţa BPN. Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, 22 iulie, la începutul şedinţei de Guvern, că vrea sesiune extraordinară a Parlamentului pentru Codul fiscal.

ADVERTISEMENT

“Până la 1 septembrie, prin sesiune extraordinară a Parlamentului, vreau să readoptăm Codul fiscal pentru că este un Cod discutat cu mediul de afaceri, este un Cod aprobat de ambele Camere ale Parlamentului, în unanimitate, chiar dacă unii uită acum ce au votat acum trei săptămâni. E un Cod forte bun, ne ajută să dezvoltăm economia românească, ne ajută să avem bani la fondul de pensii. La 1 septembrie trebuie să îl avem în vigoare, pentru România, nu pentru guvernul actual”, a declarat Guvern.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre reexaminare proiectul legii Codului Fiscal, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o “riguroasă analiză” a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind Codul de procedură fiscală, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, că proiectul Codului fiscal este susţinut în forma adoptată de Parlament, iar modalitatea de soluţionare a cererii de reexaminare va fi comunicată de premierul Victor Ponta.

ADVERTISEMENT

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!