Sport

Parma a revenit în Serie A! Puşcaş a retrogradat

19.05.2018 | 00:21
Parma a revenit în Serie A! Puşcaş a retrogradat
Parma a revenit în Serie A! Promovare incredibilă cu un minut înainte de încheierea campionatului.

Parma a revenit în Serie A! Final absolut incredibil în ultima rundă din acest sezon în Serie B! Se ştia de mai de mult numele primei promovate directe: Empoli şi mai rămânea de aflat cine o va însoţi. 99,9 la sută zarurile fuseseră făcute pentru Frosinone. Juca acasă cu Foggia, iar o victorie însemna revenirea după numai un sezon în maxima serie a fotbalului italian.

În minutul 89 Frosinone conducea cu 2-1 şi toată lumea aştepta fluierul final pentru a deschide şampaniile. Însă, lovitură de teatru: Foggia marchează golul de 2-2 şi ultimele asalturi disperate ale “galbenilor” sunt fără succes. De egalul incredibil profită absolut nesperat Parma, care a învins cu 2-0 la Spezia. Număr egal de puncte, 72, golaveraj net superior Frosinone, dar meciurile directe au însemnat două succese Parma: 2-1 şi 1-0! Şi meciurile directe sunt criteriul de departajare în Italia la egalitate de puncte.

Parma a revenit în Serie A. Mesajul lui Buffon

După trei ani Parma revine printre granzii Italiei. A reuşit după declararea falimentului trei promovări consecutive, din serie D în Serie C, din C în B şi acum în A! O performanţă fabuloasă pentru o echipă care a jucat mulţi ani uin rol important în Italia. Nu a luat titlul, dar a umplut vitrina cu Cupe ale Italiei, Supercupe interne şi cu Cupe şi Supercupe europene.

Clubul are din acest sezon un patron chinez şi după Milan şi Inter va fi în sezonul viitor al treilea club din Serie A cu patroni din acest colţ de lume. Şi imediat după promovare a sosit pe Twitter un mesaj scurt dar din inimă de la unul dintre marii jucători ai Italiei care a plecat spre glorie de la Parma în urmă cu 20 de ani: Gianluigi Buffon, portarul lui Juventus.

Dramă nu a fost numai la promovare, ci şi în subsol. Novara lui George Puşcaş avea în propriile mâni menţinerea în Serie B. A jucat acasă cu Virtus Entella. Novara, 44 puncte, oaspeţii 41. Novara avea şi varianta egalului, Virtus Entella doar victoria. Meciul s-a terminat cu scorul de 0-1. Novara cade pe ultimul loc retrogradabil, Virtus Entella va da baraj cu Ascoli. Vara trecută Puşcaş ducea într-un baraj fenomenal pe Benevento în Serie A cu cele patru goluri ale sale. Acum Puşcaş retrogradează în Serie C.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE