Fotbal international

Românii au adus victoria Parmei cu AS Roma. Gol Mihăilă, din pasa lui Man

14.03.2021 | 17:54
Romanii au adus victoria Parmei cu AS Roma Gol Mihaila din pasa lui Man
ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă şi Dennis Man au fost titulari împotriva lui AS Roma în meciul crucial din Serie A. Cei doi au colaborat la primul gol al gazdelor, care s-au impus în cele din urmă cu scorul de 2-0. A fost prima victorie a Parmei după trei luni şi jumătate. Genoa – Parma 1-2, pe 30 noiembrie 2020, fusese ultimul succes.


FINAL de meci: Dennis Man termină pe teren partida contra Romei.

Min. 82: Karamoh l-a înlocuit pe Valentin Mihăilă, care a făcut o partidă excelentă.

Min. 78: Mihăilă a recuperat o minge în treimea proprie, a sprintat spre careul advers – o cursă de 60 de metri cu balonul la picior, dar şutul său pe centrul porţii a fost reţinut de portarul Romei.

ADVERTISEMENT

Min. 57: Ocazie Parma. Dennis Man pătrunde pe partea stângă, centrează în careu pentru Mihăilă, dau un fundaş roman respinge în ultima secundă din faţa olteanului.

Min. 55: GOOOL Parma. Graziano Pelle, lansat excelent de Mihăilă în careu, este faultat şi arbitrul dictează penalty. Hernani transformă cu siguranţă. Parma – AS Roma 2-0

ADVERTISEMENT

Min. 47: Ocazie imensă pentru Dennis Man, care trimite din câţiva metri în portar.

Min. 36: Mihăilă a încercat o execuţie spectaculoasă. „Foarfeca“ lui nu a găsit, însă, spaţiul porţii. – VIDEO

Min. 28: Valentin Mihăilă a fost făcut sandwich între doi jucători de la AS Roma, într-un luptă aeriană. Olteanul se resimte, dar poate continua meciul.

ADVERTISEMENT

Min. 9: GOOOL Parma! Dennis Man a centrat de pe partea dreaptă, iar Mihăilă, din centrul careului, a deschis scorul. – VIDEO. Parma – AS Roma 1-0

VEZI VIDEO cu cele mai importante faze.


Valentin Mihăilă şi Dennis Man, titulari

Cu Man şi Mihăilă titulari, Parma primeşte vizita lui AS Roma în etapa a 27-a din Seria. Gazdele sunt într-o situaţie delicată şi au nevoie urgentă de puncte. Sunt pe penultimul loc al clasamentului, iar în cele 26 de partide de până acum au acumulat doar două victorii, ultima dintre ele, la finalul lui noiembrie, 2-1 la Genoa.

ADVERTISEMENT

Pe teren propriu, singura formaţie căreia Parma i-a luat 3 puncte a fost Verona, 1-0 la început de octombrie. Echipa lui Man şi Mihăilă trece printr-o serie lungă de rezultate negative, 18 partide consecutive, inclusiv o eliminare din Cupa Italiei, 1-2 cu Lazio, la Roma.

Ceva speranţe se întrevăd pentru Parma, pentru că a reuşit trei remize în ultimele 4 jocuri, iar în cel mai recent, cu Fiorentina, a scăpat victoria în final de meci, fiind egalată dramatic.

Mihăilă, remarcatul etapei precedente pentru Parma

A fost cel mai bun meci al lui Mihăilă, care a a pasat decisiv pentru golul de 2-2 şi a reuşit să marcheze pentru 3-2 în minutul 90, la o fază pornită de la Dennis Man. A fost primul gol pentru fostul oltean în Serie A şi al doilea în meciuri oficiale în tricoul Parmei (marcase în Cupă, la 1-2 cu Lazio).

Prestanţia olteanului a fost apreciată de presa din Italia, care a subliniat flerul tânărului fotbalist pe faza ofensivă. Din păcate pentru internaţionalii români, Iacoponi şi-a trimis balonul în proprie poartă în 90+4, iar Fiorentina a smuls un egal, 3-3, prelungind seria neagră pentru Parma.

Antrenorul Roberto D’Aversa, care va fi suspendat cu Roma după cartonaşul roşu încasat pe final în etapa precedentă, este încrezător în potenţialul celor doi români. „Mihăilă arată în sfârșit ce jucător este. La Parma a venit cu o problemă, care i-a dat bătăi de cap în prima parte a sezonului.

Man a venit mai târziu şi poate deveni un jucător cu adevărat important pentru Serie A, dar are nevoie de timp. Voi analiza cu atenţie, dar am încredere totală în cei care vor intra pe teren contra Romei“, a declarat antrenorul Parmei, la conferinţa de presă premergătoare meciului.

Înaintea duelului cu AS Roma, Mihăilă are 11 partide în tricoul Parmei (toate în 2021), pentru care a înscris de două ori şi a dat două pase decisive. Colegul său de pe flancul opus, Dennis Man, transferat în această iarnă pe o sumă-record, a prins 164 de minute în 67 meciuri de Serie A, fără să reuşească să-şi treacă în cont vreun gol sau vreun assist.

 

ADVERTISEMENT