News

Parteneriat pentru promovarea valorilor democratice în zona Mării Negre. Acordul va fi oficializat la Washington, cu participarea lui Mircea Geoană

Parteneriat strategic România 2030- Atlantic Council, pentru promovarea valorilor democratice. Acordul va fi oficializat la Washington, cu participarea lui Mircea Geoană.
09.05.2023 | 16:09
Parteneriat pentru promovarea valorilor democratice in zona Marii Negre Acordul va fi oficializat la Washington cu participarea lui Mircea Geoana
Parteneriat pentru promovarea valorilor democratice în zona Mării Negre. Acordul va fi oficializat la Washington, cu participarea lui Mircea Geoană. Sursa foto: Mircea Geoană/Facebook
ADVERTISEMENT

Asociația Proiectul România 2030 și Atlantic Council au semnat un parteneriat strategic având ca obiectiv principal promovarea valorilor democratice în zona Mării Negre. Acordul va fi oficializat la Washington, cu participarea lui Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Asociația Proiectul România 2030 și Atlantic Council au semnat un parteneriat strategic pentru promovarea valorilor democratice în zona Mării Negre

Asociația Proiectul România 2030 anunță, marți, semnarea unui parteneriat important cu Atlantic Council – Freedom and Prosperity Center. Această colaborare are ca obiectiv principal promovarea valorilor democratice în România și bazinul Mării Negre.

ADVERTISEMENT

Parteneriatul va fi axat pe cercetarea legăturilor între prosperitate, securitate și consolidare democratică în regiunea Mării Negre. De asemenea, în prim-plan va fi și analiza investițiilor străine și a cooperării economice internaționale asupra statului de drept, libertăților și prosperității și pe creșterea prosperității, prin crearea unor lanțuri de aprovizionare regionale reziliente.

Parteneriatul are ca scop crearea unei rețele de ONG-uri și experți din regiunea Mării Negre și din Europa Centrală și de Est. Aceste organizații vor promova valorile democratice și vor supraveghea respectarea de către actorii statali a standardelor democratice, prin desfășurarea de activități specifice.

ADVERTISEMENT

De-a lungul anului 2023, cele două organizații vor avea o serie de activități comune. În iulie, va avea loc organizarea unui webinar. Aici vor fi fi prezentați și dezbătuți Indicii de prosperitate și libertate la nivel global de către Centrul pentru Libertate și Prosperitate și Asociația Proiect România 2030.

România 2030 și Atlantic Council vor colabora pentru a promova soluții inovatoare și politici publice eficiente. Ele au rolul de a consolida principiile democrației participative și pentru a combate inegalitățile economice și sociale.

ADVERTISEMENT

Parteneriatul va fi oficializat la Washington, cu participarea lui Mircea Geoană

Reprezentanții celor două organizații spun că acest parteneriat este esențial în contextul geopolitic actual. Ei reamintesc tensiunile din regiunea Mării Negre, Europa Centrală și de Est, zone care ”se confruntă cu provocări majore la adresa democrației, a statului și a drepturilor omului”.

Un anunț în privința semnării parteneriatului România 2030 și Atlantic Council va fi făcut în cadrul unei discuții-eveniment organizat de Consiliul Atlantic- pe tema ”Securitate, libertate și prosperitate în Europa de Est”. Evenimentul va avea loc marți, 9 mai, al Washington, cu participarea lui Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

ADVERTISEMENT

Ce este Atlantic Council Freedom and Prosperity Center

”Atlantic Council” este un think-tank american fondat în 1961. Organizația promovează o conducere și un angajament constructiv în afacerile internaționale, pe baza rolului central al Comunității Atlantice în abordarea provocărilor globale.

De asemenea, forul de peste ocean ”își propune să contribuie la creșterea bunăstării oamenilor de pretutindeni și în special a celor săraci și marginalizați din țările în curs de dezvoltare, prin cercetări imparțiale, bazate pe date, privind relația dintre prosperitate și libertățile economice, politice și juridice, în sprijinul alegerilor politice sănătoase”.

Atlantic Council informează că se străduiește să susțină un mediu favorabil incluziunii, în care indivizi cu o bogată diversitate de medii, identități, genuri, afilieri politice, naționalități și rase diferite pot colabora ca agenți ai schimbării globale.

Informații despre Proiectul România 2030

În ceea ce privește proiectul România 2030, acesta este un think-tank de politici publice, un generator și accelerator de idei. Principalul obiectiv al asociației este să reunească oamenii și ideile care pot contribui la Saltul Istoric al României.

Bazat pe soluții și acțiuni concrete, Romania 2030 își propune să inspire elitelor politice, economice, academice și culturale din țară, din masiva Diasporă românească și din mediile internaționale, curajul de a imagina un alt viitor”, se mai arată în comunicatul oficial.

ADVERTISEMENT