Fotbal international

Partida Barcelona – Girona nu se joacă în Statele Unite ale Americii! Unde trebuia să se dispute meciul

26.10.2018 | 19:22
Lionel Messi ar fi putut juca la începutul anului, pe 26 ianuarie 2019, în SUA, în partida Barcelona - Girona

A devenit oficial – partida dintre Barcelona și Girona nu se mai joacă în Statele Unite ale Americii așa cum plănuiseră inițial cele două formații, dar și Liga Profesionistă din Spania! Consiliul FIFA a interzis disputarea meciului de pe 26 ianuarie, la Miami. Și președintele Infantino a intervenit în acest caz – șeful fotbalului internațional a dat dreptate Federației iberice care s-a împotrivit din start acestei idei.

Consiliul a dezbătut şi a subliniat principiul sportiv conform căruia meciurile oficiale din campionate se pot disputa doar în teritoriul respectiv al federaţiei. Consiliul a fost foarte clar în acest caz”, a declarat Infantino.

Partida Barcelona - Girona nu se joacă în Statele Unite ale Americii! Lionel Messi
Lionel Messi este pe primul loc în La Liga cu FC Barcelona

Partida Barcelona – Girona nu se joacă în Statele Unite ale Americii!

Regulamentele celor de FIFA spun cât se poate de clar că forul internațional este cel care oferă decizia finală atunci când vine vorba de autorizarea unui asemenea meci. Partida Barcelona – Girona intra la categoria ”meciuri internaţionale de nivel secund” din Regulamentul partidelor internaţionale. Pe 11 septembrie a fost făcută cererea de aprobare de către La Liga, Barcelona și Girona însă Federația din Spania s-a opus disputării meciului din etapa a 20-a în SUA.

Partida făcea parte dintr-un acord cu multinaţionala Relevent, în urma căruia preț de 15 ani, La Liga trebuia să trimită diferite meciuri pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. De remarcat și faptul că Asociaţia fotbaliştilor spanioli a fost împotriva planului propus de preşedintele Ligii. Javier Tebas a oferit exemplul Supercupei Spaniei, care s-a jucat în Maroc: Dacă Supercupa Spaniei s-a disputat la Tanger, de ce nu s-ar juca partide din La Liga unde vor dori echipele să meargă?, a spus în urmă cu mai bine de o lună de zile,  Tebas.

Ce echipe ar fi văzut americanii

Barcelona este pe primul loc în La Liga. Catalanii au acumulat 18 puncte în urma a cinci victorii și trei rezultate de egalitate. Trupa pentru care evoluează și starul argentinian Lionel Messi are și o înfrângere. Girona, în schimb, este pe locul 15, la două puncte distanță de pozițiile care duc în liga secundă.

  • 26 septembrie este data la care Girona a câștigat ultimul joc din campionat

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri