Fotbal international

Partidul AUR îl susține pe Sebastian Colțescu în scandalul de rasism: „Este victima unei denigrări”

09.12.2020 | 17:01
Partidul AUR il sustine pe Sebastian Coltescu in scandalul de rasism Este victima unei denigrari
ADVERTISEMENT

Proaspăt intrat în parlament, în urma alegerilor din 6 decembrie, partidul AUR și-a bazat campania pe mesaje anti-globaliste. Liderul AUR, George Simion, și-a exprimat susținerea față de Sebastian Colțescu în scandalul de rasism din UCL.

Arbitrul care a fost cel de-al patrulea oficial la duelul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir din ultim aetapă a grupelor Ligii Campionilor este acuzat de apelativul „ăla negru”, folosit la adresa lui Pierre Webo.

ADVERTISEMENT

FANATIK a analizat cu atenție imaginile și a descoperit că cel care a inițiat această exprimare a fost Octavian Șovre. Totul ar fi început după ce Webo i-ar fi numit pe arbitri „gypsy”, termen ofensator pentru comunitatea romă.

Partidul AUR îl susține pe Sebastian Colțescu în scandalul de rasism. Mesaj clar postat astăzi

După ce a obținut 33 de locuri în Parlamentul României, formațiunea politică AUR a devenit una dintre cele mai intens analizate în spațiul public din România. Reprezentată de George Simion, membru al grupării de ultrași Uniți Sub Tricolor, formațiunea a sărit în apărarea lui Sebastian Colțescu, arbitrul acuzat de rasism după ce meciul PSG – Istanbul Bașakșehir a fost întrerupt după doar 14 minute.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu a fost acuzat de Pierre Webo, asistentul managerului de la Bașakșehir că a folosit apelativul „negru” pentru a-l indica atunci când Ovidiu Hațegan nu a știut pe cine să sancționeze de pe banca turcilor. Ulterior, jucătorii celor două echipe s-au retras la vestiare, iar Colțescu a devenit ținta acuzelor. FANATIK a descoperit că de la asistentul Șovre ar fi plecat totul, informație preluată și de presa internațională.

„AUR, solidaritate cu arbitrul Sebastian Colțescu

AUR a luat act cu indignare de poziția autorităților române în cazul arbitrului Sebastian Colțescu. Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Tineretului și Sportului s-au raliat la linșajul public îndreptat asupra arbitrului, cetățean român acuzat de rasism pentru că a folosit în timpul meciului PSG – Istanbul Başakşehir o expresie descriptivă obiectivă, fără conotație peiorativă. Poziția celor două instituții este cu atât mai revoltătoare cu cât Colțescu nu a fost condamnat de nicio instanță sau instituție internațională, ancheta în acest caz fiind în desfășurare.

ADVERTISEMENT

AUR consideră că datoria instituțiilor statului român este să îi apere pe cetățenii români, nu să îi supună unor atacuri și unor presiuni dictate de corectitudinea politică a unor grupuri de interese. De asemenea, observăm încă o dată că mass-media a preluat rapid direcția unică de reflectare a cazului și a ignorat explicația arbitrului, care a subliniat că intenția lui nu a fost niciodată rasismul și că în mediul lor de activitate, uneori oamenii nu își pot exprima trăirile corect și pot fi înțeleși greșit”, au scris cei de la Alianța pentru Unirea Românilor pe Facebook.

Ce spune George Simion: „Este victimă a unei campanii agresive de denigrare”

Partidul AUR nu doar că îl apără pe Sebastian Colțescu, ba chiar consideră că acesta este o victimă. Copreședintele AUR, George Simion, a afirmat că ceea ce a făcut Colțescu nu reprezintă rasism.

ADVERTISEMENT

„Susținem corectitudinea pe terenul de sport, nu intoleranța generată de corectitudinea politică. Azi e Colțescu, mâine poate fi oricare dintre noi. Da, rasismul este inacceptabil, dar situația care a generat un val de ură fără precedent la adresa unui arbitru român nu se încadrează în acest tip de comportament.

Suntem solidari cu Sebastian Colțescu, victimă a unei campanii agresive de denigrare la nivel național și internațional”, a spus copreședintele AUR George Simion.

 

ADVERTISEMENT