News

Partidul AUR, vehement după gestul ”tricolorilor” de a îngenunchea înaintea amicalului cu Anglia: ”Viețile românilor nu contează?”

Alianța pentru Unirea Românilor a criticat în termeni duri gestul fotbaliștilor români de a îngenunchea înaintea amicalului cu Anglia, în semn de solidaritate în lupta împotriva rasismului.
07.06.2021 | 11:29
Partidul AUR vehement dupa gestul tricolorilor de a ingenunchea inaintea amicalului cu Anglia Vietile romanilor nu conteaza
Partidul AUR, vehement după gestul ”tricolorilor” de a îngenunchea înaintea amicalului cu Anglia: ”Viețile românilor nu contează?”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Partidul AUR este condus de George Simion, un politician atipic care face parte din facțiunea ”Uniți sub tricolor”, parte a galeriei echipei naționale a României.

Intrat abrupt în peisajul politic, liderul AUR nu este de acord cu decizia fotbaliștilor români de a se alătura mișcării ”Black Lives Matter”.

ADVERTISEMENT

George Simion: ”O națională în genunchi, la propriu”

George Simion este un politician vocal, la fel cum este și ca susținător al echipei naționale. Acesta nu și-a ascuns dezamăgirea după jocul echipei naționale din amicalul cu Anglia.

Cel mai mult l-a deranjat, însă, gestul ”tricolorilor” de a îngenunchea înaintea startului partidei de la Middlesborough.

ADVERTISEMENT

”O națională în genunchi, la propriu și la figurat: obișnuiți să îngenuncheze în fața adversarilor, jucătorii echipei naționale de fotbal au mers astăzi și mai departe, luând decizia de a îngenunchea la propriu, luând astfel parte la campania corect politică a stângii globaliste #blacklivesmatter. 

Oare acești pseudo-«atleți ai luptei anti rasiste» ar reacționa în vreun fel dacă le-ar fi solicitat să facă același gest pentru Mihai Spătaru (șoferul de TIR ucis în Franța) sau pentru Barbu Zaharia (bărbatul ucis de polițiști în Pitești)? Viețile românilor nu contează?!”, a fost mesajul postat de AUR duminică noapte, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Deși mesajul este semnat de formațiunea politică, nu e deloc greu de înțeles că cel care l-a inițiat a fost chiar George Simion.

Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu au fost lăudați

Imediat după ce mesajul a ajuns în mediul online au început să curgă și comentariile internauților. La unul dintre acestea a răspuns tot AUR, care a lăudat decizia lui Stanciu și Nedelcearu de a rămâne în picioare.

ADVERTISEMENT

”Doar doi tricolori cu coloană vertebrală au refuzat participarea la această farsă: Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu. Respect lor!”, se arată în postarea amintită.

George Simion a devenit politician cu acte în urma scrutinului din toamna anului trecut. Recunoscut ca un fanatic susținător al echipei naționale de fotbal a României, acesta este un susținător necondiționat al inițiativelor care au ca subiect dezvoltarea sportului în țara noastră.

Co-președintele AUR mărturisește că încă este privit mai mult ca un suporter și mai puțin ca un politician care luptă pentru cetățeni. Însă, George Simion nu-și neagă apartenența la structurile organizaționale ale suporterilor fanatici.

Și fanii englezi și-au huiduit favoriții când au îngenuncheat

Naționala Angliei este în plin scandal cu proprii suporteri care nu sunt de acord ca favoriții lor să îngenuncheze înaintea meciurilor.

Chiar dacă gestul fotbaliștilor lui Gareth Southgate este un mesaj de solidaritate cu mișcarea #blacklivesmetter și managerul Angliei le-a cerut fanilor să sprijine gestul jucătorilor săi, fanii britanici au sfidat rugămintea selecționerului.

Fotbaliștii englezi și din întreaga lume au început să îngenuncheze înaintea fiecărui meci din ultimul an ca un gest de luptă împotriva rasismului în toate categoriile sociale, după moartea lui George Floyd, sufocat de un polițist din Minneapolis, în luna mai a anului trecut.

Și la precedentul amical al Angliei, 1-0 cu Austria, disputat tot la Middlesbrough, jucătorii și staff-ul naționalei din Albion au avut surpriza să fie huiduiți de suporteri, după ce au îngenuncheat la începutul partidei.

Garteh Southgate s-a luat de fanii Angliei

Managerul naționalei Albionului, Gareth Southgate nu este de acord cu atitudinea fanilor și a declarat că indiferent de cum vor reacționa aceștia în viitor, jucătorii vor continua să înenuncheze îniantea tuturor meciurilor, inclusiv la Turneul Final al Campionatului European.

”Unii oameni decid să facă anumite lucruri. Noi suntem uniți. Suntem dedicați unul altuia și echipei. Suntem hotărâți să facem pe tot parcursul turneului acest gest. Jucătorii sunt sătui de subiectul ăsta, cred că nu vor mai primi întrebări pe tema asta.

Daca se întâmplă să fie huiduiți, se întâmplă. Vom continua să îngenunchem înaintea jocurilor. Unele elemente din tribuna vor continua să huiduie. Mi se pare ciudat să îi huidui pe jucătorii naționalei tale”, a răbufnit Gareth Southgate.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”