News

Partidul Comunist din China, acuzat că sterilizează forțat populația! Reacția oficialilor americani: „Să înceteze imediat aceste abuzuri dezumanizante”

30.06.2020 | 12:43
Partidul Comunist din China acuzat ca sterilizeaza fortat populatia Reactia oficialilor americani Sa inceteze imediat aceste abuzuri dezumanizante
ADVERTISEMENT

Un raport publicat în cursul zilei de luni, 29 iunie și citat AFP arată că în regiunea chineză Xinjiang este dusă o politică agresivă de control și sterilizare a populației, în special a celor care aparțin comunității uigure.

Potrivit autorului, Adrian Zeinz, un cercetător german care a expus de-a lungul timpului nenumărate practici abuzive ale Partidului Comunist, aceste măsuri fac parte dintr-o „strategie mai vastă de dominaţie etno-rasială” a Guvernului de la Beijing.

ADVERTISEMENT

Bazat pe o combinație de date oficiale regionale şi interviuri cu femei de minoritate etnică, studiul a fost publicat de Fundaţia Jamestown, organizaţie americană care funcționează încă din 1984 și are ca obiectiv „informarea şi educarea decidenţilor politici”.

China este acuzată de sterilizarea forțată a populației. Cum se apără liderii de la Beijing

Informațiile prezentate în debutul acestei săptămâni au determinat un grup internaţional de avocaţi să solicite o investigaţie a Naţiunilor Unite asupra politicilor chineze din regiune. Guvernul este acuzat că a încuiat în lagăre de reeducare mai mult de un million de uiguri pentru a-i steriliza forțat.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Beijingul susține în apărarea sa că facilităţile la care se face referire în studiul lui Zeinz nu sunt altceva decât centre de orientare în carieră. Guvernul neagă vehement că ar refuza drepturile grupurilor entice din Xinjiang și consideră că toate acuzațiile care i se aduc sunt „fără temei”.

SUA cere ca „aceste abuzuri dezumanizante” să înceteze

În mare parte musulmani şi vorbitorii unei limbi de origine turcică, Uigurii sunt unul din cele 56 de grupuri etnice din China și reprezintă aproape jumătate din totalul celor 25 de milioane de persoane care trăiesc în Xinjiang. Vorbim despre un imens teritoriu semideşertic situat în nord-vestul Chinei și vizat de-a lungul timpului de numeroase atentate sângeroase, atribuite de Beijing fie separatiştilor, fie islamiștilor.

ADVERTISEMENT

În raportul său, Adrian Zeinz arată că femeile uigure sunt ameninţate cu internarea în aceste centre, în cazul în care refuză să avorteze sarcinile care nu sunt în conformitate cu normele în vigoare. Cercetătorul foloseşte date strânse datorită navigării pe internetul chinez, aceleaşi pe care le-au descoperit recent și experții Națiunilor Unite.

De altfel SUA a lansat un apel prin care solicită Beijingului să pună capăt acestor practici. „Cerem tuturor ţărilor să se alăture State Unite pentru a solicita să se pună capăt acestor abuzuri dezumanizante”, a reacţionat şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirile şocante ale cercetătorului german Adrian Zenz sunt într-o tristă concordanţă cu atitudinea de decenii a PCC, care demonstrează o desconsiderare absolută a caracterului sacru al vieţii şi demnităţii umane”, a mai transmis oficialul.

ADVERTISEMENT