News

Partidul lui Liviu Dragnea are probleme în justiție. Cine contestă înregistrarea formațiunii politice “România Suverană”

Partidul lui Liviu Dragnea, "România Suverană", nu a fost încă înregistrat în registrul partidelor politice, din cauza unui membru fondator.
02.04.2023 | 09:44
Partidul lui Liviu Dragnea are probleme in justitie Cine contesta inregistrarea formatiunii politice Romania Suverana
Ciprian Stoica a fost membru în partidele Alianța Pentru Patrie, România Suverană și PNȚCD Colaj: FANATIK, Sursa foto: Hepta, Facebook APP, PNȚCD
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a dezvăluit acum aproape două luni detalii despre noul său proiect politic, Partidul România Suverană. Este a doua formațiune politică în care Dragnea se implică după ce a fost eliberat din închisoare, în iulie 2021, după ce și-a ispășit condamnarea primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de asistență socială și protecția copilului Teleorman. Dragnea devenise imaginea Alianței Pentru Patrie, alături de Codrin Ștefănescu, dar cei doi s-au certat, astfel că Dragnea nu s-a mai implicat în acțiunile APP începând cu august 2022.

Partidul lui Liviu Dragnea a solicitat înregistrarea în registrul partidelor politice

Liviu Dragnea a anunțat că noul președinte al Partidului România Suverană va fi Carmen Dan, fost ministru de Interne în guvernele PSD. „Președinte trebuie să fie un om în care eu am încredere totală din punctul de vedere al patriotismului, al onestității, al capacității de a înțelege un program de guvernare și de a-l pune în practică și al capacității de a putea să discute cu oamenii”, a declarat Dragnea la postul de televiziune Realitatea PLUS.

ADVERTISEMENT

Pe 18 octombrie 2022, cinci membri fondatori ai Partidului România Suverană, Stoica Ciprian, Grigore Ionuţ Adrian,  Stana Sever, Nae Valentin Marian și Roibu Ionela Cătălina au înregistrat la Tribunalul București, conform informațiilor de pe portalul instanțelor de judecată, consultate de FANATIK, o cerere prin care se solicita înregistrarea formațiunii în registrul partidelor politice, așa cum prevede legea.

„Admite cererea. Dispune înregistrarea Partidului România Suverană – PRS în Registrul partidelor politice aflat la grefa Tribunalului Bucureşti, partid ce va dobândi personalitate juridică de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 06.12.2022”, au decis judecătorii de la Tribunalul București.

ADVERTISEMENT

Ciprian Stoica, unul din membrii fondatori ai partidului  și unul din cei cinci petenți care au solicitat înscrierea acestuia, a făcut apel la această hotărâre, astfel că dosarul al cărui obiect este „partide politice – acordare personalitate juridică” a fost înregistrat la Curtea de Apel București, pe data de 20 februarie 2023. Primul termen a fost pe 21 martie, când s-a constatat lipsa de procedură, astfel că s-a amânat judecarea cauzei pentru 25 aprilie 2023.

Carmen Dan a participat la întâlnirile Partidului România Suverană

Numele și fotografia lui Ciprian Stoica au apărut, în 2022, pe pagina de facebook a Alianței Pentru Patrie, menționându-se că acesta este un afacerist de succes care ocupă funcția de  vicepreşedinte interimar responsabil cu coordonarea organizațională-Zona Drumul Taberei al Organizaţiei Alianței pentru Patrie (APP) Sector 6.

ADVERTISEMENT

„Am ales Alianța Pentru Patrie deoarece știu că împreună cu oamenii curajoși și determinați din acest partid putem contura un viitor demn și sigur pentru copiii noștri. Alături de Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu”, era mesajul lui Ciprian Stoica. După ce Dragnea s-a dezis de APP, Stoica l-a urmat pe fostul lider al PSD la noul Partid România Suverană, numărându-se chiar printre fondatori.

Pe pagina sa de facebook, Ciprian Stoica a postat mai multe fotografii realizate la diverse întâlniri organizate de România Suverană, la unul din evenimente, din noiembrie 2022, apărând alături de Carmen Dan. Cu toate acestea, conform informațiilor FANATIK, se pare că Ciprian Stoica nu a fost mulțumit de rolul pe care urma să-l aibă în partid, astfel că i-a contestat înregistrarea în justiție, apoi s-a înscris în alt partid, PNȚCD, unde a primit o funcție de conducere.

ADVERTISEMENT

Contestatorul partidului lui Liviu Dragnea a fost numit președinte la PNȚCD Ilfov

„Ciprian Stoica este noul președinte al Organizației Județene Ilfov. La sediul central al PNȚCD a avut loc prima ședință a Biroului de conducere al filialei județene a PNȚCD Ilfov. Pe lângă membrii filialei Ilfov a PNȚCD la ședință a participat Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu și Secretarul General al PNȚCD Silviu Molnar”, a anunțat partidul pe site-ul propriu, dar și pe rețele sociale.

„Mă bazez pe oameni care au făcut politică și care sunt în regulă. Oameni cu mintea la ei, cu vorbele la ei, cu caracter. Sunt și oameni specializați pe anumite domenii cu care colaborez. Carmen Dan are o popularitate și o simpatie atât de mari în rândurile românilor, încât este, și la ora actuală, cea mai valoroasă femeie politician și singura personalitate politică din România care îl poate depăși în popularitate și sustinere chiar pe Liviu Dragnea”, a mai declarat Dragnea despre noul său partid.

Codrin Ștefănescu, fostul partener al lui Dragnea de la Alianța Pentru Patrie, a anunțat recent că se retrage din politică, din cauze problemelor de sănătate. „I-am iertat lui Dragnea toate derapajele și toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor. Toate! Oricât de grave au fost! Alții nu-l iartă nici azi și în mod sigur au dreptate. Eu, totuși, am făcut-o! L-am iertat pe Dragnea când a încercat să mă mazilească pentru că știam prea multe sau pentru că, în mod direct sau indirect, i-au cerut-o șefii lui din acest grup”, a spus Ștefănescu despre Dragnea atunci când acesta a rupt legăturile cu APP.

ADVERTISEMENT