News

Se deschid parțial pârtiile de mare altitudine din Sinaia. Tarifele și zonele unde se va putea schia

Iubitorii sporturilor de iarnă primesc o veste bună cu mai puțin de două săptămâni până la Crăciun. Miercuri se deschid parțial pârtiile de mare altitudine din stațiunea Sinaia. S-au anunțat și tarifele.
14.12.2021 | 16:31
Se deschid partial partiile de mare altitudine din Sinaia Tarifele si zonele unde se va putea schia
ADVERTISEMENT

Cu ceva mai mult de o săptămână până la vacanța de Crăciun, românii pasionați de sporturile de iarnă primesc o veste excelentă.

De miercuri, 15 decembrie, 5 pârtii de mare altitudine aflate pe domeniul schiabil din Sinaia se deschid oficial pentru turişti. Anunţul a fost postat pe pagina de Facebook a telecondolei din Sinaia.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, în această stațiune a nins destul de mult, astfel că stratul de zăpadă ajunge să măsoare și 60-70 cm în unele locuri.

Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Pârtiile de mare altitudine din Sinaia se deschid miercuri

Pagina de Facebook ”Gondola Sinaia” informează că vor fi deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Soarelui 2, Variantă şi pârtia de începători de la Cota 2000 deservită de bandă.

ADVERTISEMENT

Site-ul oficial al acestei pagini anunță că preţurile pentru skipass rămân la nivelul stabilit la 1 februarie anul acesta.

Skipass-ul pentru o zi de schi costă 160 de lei de luni până vineri şi 170 de lei sâmbăta şi duminica pentru adulţi, studenţii şi copiii beneficiind de reduceri.

ADVERTISEMENT

Iată programul instalațiilor pe cablu care deservesc pârtiile de la Cota 2000:

  • Gondola Sinaia: 08.00 – 17.00
  • Gondola Carp: 08.30 – 16.30
  • Telescaunul Soarelui: 08.40 – 16.00
  • Banda începători: 09.00 – 16.00

Gondola Sinaia anunță că urcarea sau coborârea pe un tronson cu telegondola este de 25 de lei, tarifele diminuându-se dacă turiştii cumpără urcare şi coborâre pe unul sau pe ambele tronsoane ale instalaţiei de transport pe cablu.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Sinaia va avea nouă instalaţie de tip teleschi

Directorul general al Gondolei Sinaia, Maria Floricică, a anunțat, pentru Agerpres, că este vorba despre circa 6 kilometri de pârtii dintr-un total de aproximativ 27 de kilometri, stratul de zăpadă având o grosime de 30-70 cm, în funcţie de altitudine.

Conform acestuia, în perioada următoare, o nouă instalaţie de tip teleschi va fi pusă în funcţiune la Sinaia, aceasta fiind acum în proces de autorizare.

Este vorba despre o instalaţie nouă, achiziţionată la cheie, care are circa 700 de metri şi se află în golul alpin de la Cota 2000, deservind o zonă schiabilă nouă.

Directorul general al Gondolei Sinaia are și un mesaj pentru turiştii. Aceștia sunt sfătuiți să consulte prognozele meteo înainte de a porni la drum şi să nu abordeze traseele de schi închise, aflate pe versantul estic al munţilor Bucegi, întrucât acolo nu este strat de zăpadă suficient, iar pericolul este unul ridicat.

Reamintim că luni, 13 decembrie, specialiștii ANM au emis alerte de avalanșe pentru munții Făgăraș și Bucegi. În aceste masive, riscul de avalanșă este unul însemnat, de gradul 3.

ADVERTISEMENT