Fotbal international

Chelsea – Liverpool 1-2, Lyon – PSG 0-1, Partizan – Steaua Roșie Belgrad 2-0, Panathinaikos – Olympiacos 1-1 și Sparta – Slavia Praga 0-3, derby-urile zilei în Europa! VIDEO

22.09.2019 | 23:59
Chelsea  Liverpool 12 Lyon  PSG 01 Partizan  Steaua Rosie Belgrad 20 Panathinaikos  Olympiacos 11 si Sparta  Slavia Praga 03 derbyurile zilei in Europa VIDEO

Week-end-ul fotbalistic a propus un număr record de derby-uri. Nouă confruntări de foc au fost programate sâmbătă și duminică. Primul a avut deja loc, Inter învingând AC Milan, scor 2-0, în “Derby della Madonnina”. Duminică se joacă alte 8 meciuri extrem de tensionate, printre care Liverpool – Arsenal, PSV – Ajax, Partizan – Steaua Roșie, derby-ul orașului Praga, cel al Capitalei Greciei sau confruntarea dintre cele două echipe care s-au luptat pentru supremația în Casa Pariurilor Liga 1, FCSB – CFR.

Inter se impune în “Derby della Madonnina”

Primul duel important din acest week-end deja și-a stabilit învingătoarea. Milan și Inter s-au întâlnit pe San Siro pentru derby-ul orașului Milano, iar după o primă repriză echilibrată, încheiată 0-0, trupa lui Antonio Conte și-a arătat superioritatea după pauză. La doar 4 minute de la reluare, Inter a beneficiat de un corner, respins de apărarea lui Giampaolo în prima instanță. Însă, mingea a ajuns la croatul Marcel Brozovic, care l-a învins pe Gianluiggi Donarumma, cu marele aport a devierii lui Rafael Leao, debutant în “Derby della Madonnina”.

Rezultat final a fost stabilit de alți doi fotbaliști care se aflua la prima apariție în derby-ul orașului Milano. Nicolla Barella a avut o incursiune în banda stângă a atacului Interist, iar centrarea sa a fost fructificată de Romelu Lukaku, dominant în jocul aerian. Derby-ul s-a încheiat 2-0 și Antonio Conte are un început perfect pe banca lui Inter, cu 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Romelu Lukaku a decid derby-ul cu Milan. Sursă Foto: Hepta
Romelu Lukaku a decid derby-ul cu Milan. Sursă Foto: Hepta

PSV – Ajax, duelul pentru titlu din ultimele sezoane

PSV și Ajax se întâlnesc în derby-ul etapei a șaptea din Eredivisie. Cele două formații s-au duelat în ultimele două sezoane pentru titlu. Acum două sezoane echipa din Eindhoven a ieșit câștigătore, în timp ce stagiunea trecută, noua formație a lui Răzvan Marin a triumfat la finele unui sezon în care a reușit să ajungă și în semifinalele Ligii Campionilor.

La fel ca în ultimele sezoane, și anul acesta cele două se anunță a fi principalele candidate la titlu. După 6 etape, PSV și Ajax sunt la egalitate de puncte, după 4 victorii și 2 remize. În derby-ul de duminică, internaționalul român Răzvan Marin a început partida de pe banca de rezerve.

Chelsea – Liverpool, reeditarea Supercupei Europei

Chelsea și Liverpool se întâlnesc în cel mai important meci al zilei din Premier League. Ultima întâlnire dintre cele două formații datează din luna august, când s-au luptat pentru trofeul Supercupei Europei, câștigat de echipa lui Jurgen Kloop la penalty-uri. Înainte de meciul de pe Stamford Bridge, Liverpool, cel puțin la prima vedere, pornește ca favorită. Cormoranii au câștigat toate cele 5 etape disputate din noul sezon de Premier League, fiind singura echipă neînvinsă.

Chelsea, cu un nou antrenor și fără niciun transfer în această vară, a obținut 8 puncte în primele 5 runde, ocupând locul 8. Rezultatele din această etapă par extrem de favorabile penrtu echipa lui Frank Lampard, care poate urca până pe locul 4 în cazul unui succes în duelul cu Liverpool.

Sparta – Slavia Praga, duelul românilor

Sparta și Slavia se întâlnesc duminică în derby-ul orașului Praga. Totodată, derby-ul Capitalei Cehiei va pune față în față și doi fotbaliști români, ambii cu șanse mari de a începe din primul minut. La fel cu a fost cazul din momentul în care a ajuns la Sparta, Florin Niță este titularul postului de portar, și în derby-ul cu Slavia îl poate avea în față pe Nicolae Stanciu, cel cu care a fost coechipier atât la FCSB, cât și la Sparta.

Slavia Praga are un început excelent de sezon, fiind pe primul loc al clasamentului după 9 runde, cu 7 victorii și 2 rezultate de egalitate. De partea cealaltă, Sparta are 14 puncte și ocupă locul 6.

Brugge – Anderlecht, duel dezechilibrat la prima vedere

Brugge – Anderlecht este un duel ce are în spate o istorie bogată, însă forma din acest sezon a echipei din Bruxxeles anunță un derby dezechilibrat. Echipa lui Alexandru Chipciu are un început de stagiune modest, cu doar 5 puncte după 7 meciuri disputate.

De cealaltă parte, Brugge se află pe locul 4, cu 14 puncte câștigate în cele 6 meciuri jucate. Brugge este neînvinsă în acest sezon, și în cazul în care va câștiga cele două restanțe, va urca pe primul loc, la un punct de actualul lider Standard Liege.

Partizan – Steaua Roșie Belgrad, “Eternul Derby al Serbiei”

Cele două mari rivale din Serbia se întâlnesc duminică, de la ora 19:00, și ca de fiecare dată, se așteaptă un meci extrem de spectaculos, la nivelul gazonului, dar mai ales în tribune. Cele două echipe participă și în acest sezon al cupelor europene, Partizan participând în grupa L a Europa League, alături de Manchester United, AZ Alkmaar și Astana, iar Steaua Roșie Belgrad este în Champions League, având o grupă extrem de dificilă cu Bayern Munchen, Tottenham și Olympiacos.

În campionat, cele două rivale au parte de un debut asemănător. După 6 etape, Partizan ocupă locul 6, cu 14 puncte, în timp ce Steaua Roșie Belgrad este cu două locuri mai sus, cu 16 puncte.

FCSB – CFR Cluj, reeditarea luptelor pentru titlu

FCSB și CFR Cluj se întâlnesc în derby-ul etapei a zecea din Casa Pariurilor Liga 1. Chiar dacă le despart 10 puncte în clasament, meciul se anunță extrem de încins, duelul de pe Arena Națională fiind o adevărata reeditare a bătăliilor purtate pentru titlu în ultimele două stagiuni.

Campioana ultimelor două ediții, CFR Cluj, ocupă și acum primul loc, cu 20 de puncte obținute în 9 etape, și vine după o victorie entuziasmantă în grupele Europa League, unde a învins Lazio, scor 2-1. FCSB a fost eliminată din Europa în play-off, dar după înfrângerea cu Vitoria Guimaraes, oamenii lui Bogdan Argeș Vintilă au început să obțină puncte. Roș-albaștrii au învins Viitorul și Craiova și au bifat primele două victorii consecutive în acest sezon.

Panathinaikos – Olympiacos, derby-ul Atenei

Panathinaikos și Olympiacos se întâlnesc duminică, de la ora 20:30, în derby-ul Atenei. Oaspeții par favoriți cerți înainte de confruntarea directă, având 9 puncte din primele 3 etape, în timp ce Panathinaikos are un început modest de sezon, cu un singur punct obținut în primele 3 etape.

la fel ca de obicei, în tribune se anunță un adevărat spectacol pirotehnic, care, de multe ori, obișnuia să eclipseze prestațiile fotbaliștilor.

PSG întâlnește Lyon în derby-ul etapei din Franța. Sursă Foto: Hepta
PSG întâlnește Lyon în derby-ul etapei din Franța. Sursă Foto: Hepta

Lyon – PSG, duel de foc cu Tătărușanu pe bancă

PSG domină fotbalul din Franța în ultimele sezoane, iar acest lucru pare să se repete și anul acesta. Parizienii întâlnesc Lyon duminică seară, de la ora 22:30, în derby-ul etapei a șasea din Ligue 1. Formația lui Thomas Tuchel este lider în campionat cu 12 puncte, în timp ce formația lui Tătărușanu e pe 9, cu 8 puncte câștigate din două victorii și două egaluri.

La gazde, Ciprian Tătărușanu are slabe șanse să fie titular, Anthony Lopes fiind preferat de fiecare dată internaționalului român în acest sezon.