News

Pas înainte pentru eliminarea vizelor pentru SUA. Raport pozitiv al Departamentului de Stat pentru România

Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a declarat marți că Departamentului de Stat al SUA a scos România de pe lista de supraveghere privind traficul de persoane. Este un pas important pentru eliminarea vizelor.
19.07.2022 | 22:27
Pas inainte pentru eliminarea vizelor pentru SUA Raport pozitiv al Departamentului de Stat pentru Romania
Lucian Bode crede că România va face progese și va putea scăpa de vizele pentru intrarea în SUA. Foto: facebook.com/lucianbode.ro
ADVERTISEMENT

În luna mai, Lucian Bode declara că românii ar putea scăpa de obligativitatea vizelor de intrare în SUA în anul 2024. Acest obiectiv poate fi atins numai dacă vor fi îndeplinite anumite condiții.

Doi ani până când scăpăm de vizele de intrare în SUA?

Printre ele se număra și cea referitoare la problemele avute de România cu traficul de persoane. Potrivit spuselor celui care conduce Ministerul Afacerilor Interne, ea a fost rezolvată. Asta înseamnă un pas important înainte pentru eliminarea vizelor.

ADVERTISEMENT

Confirmarea a venit în raportul redactat și publicat recent de oficialii Departamentului de Stat al SUA. Astfel, România a fost scoasă de pe lista de supraveghere privind traficul de persoane.

În luna mai, Bode sublinia că România a făcut progrese în ultimii opt ani, dar nu a reușit să găsească o soluție pentru rata de refuz. În prezent este așteptată de la partenerii americani o analiză detaliată a motivelor de refuz pentru 10% dintre cei care solicită vize de intrare în SUA.

ADVERTISEMENT

Mă bucur să constat că România a fost scoasă de pe lista de supraveghere. Raportul Departamentului de Stat conturează o imagine favorabilă a activităților antitrafic și evidențiază progresele pe care România le-a făcut în ultimul an.

Reacția lui Lucian Bode

Sistemul antitrafic de persoane din România este unul funcțional, capabil să ofere un răspuns adecvat acestui tip de criminalitate.

ADVERTISEMENT

Nu am vrut să cred nicio clipă în scenariul în care România ar fi fost retrogradată, deoarece avem structuri, legislație, strategii, planuri de acțiune și linii de finanțare dedicate pe care am început deja să le utilizăm mai eficient în prevenirea și combaterea acestui fenomen”, a scris Lucian Bode pe Facebook.

Programul de renunţare la obligativitatea vizelor (VWP) permite cetăţenilor anumitor ţări să călătorească în SUA pentru turism sau afaceri (în baza vizei turistice) pentru 90 de zile sau mai puţin, fără a obţine o viză.

ADVERTISEMENT

Mai multe informații despre acest subiect puteți găsi pe ustraveldocs.com. În ciuda faptului că țara noastră este membra Uniunii Europene încă din 2007, cetățenii români nu sunt incluși în programul Visa Waiver de relaxare a regimului de vize pentru acces pe teritoriul SUA.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant