News

Pasagerii CFR vor putea plăti biletul direct în tren. Sistemul de plată cu cardul, implementat între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni

Pasagerii CFR care circulă pe ruta Gara de Nord - Aeroportul Otopeni vor putea plăti biletul direct în tren, cu cardul.
22.08.2021 | 18:16
Pasagerii CFR vor putea plati biletul direct in tren Sistemul de plata cu cardul implementat intre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni
Pasagerii CFR vor putea plăti biletul direct în tren. Sistemul de plată cu cardul, implementat între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Sursa foto: airlinestravel.ro
ADVERTISEMENT

Vești excelente pentru românii care circulă cu trenul între Gara de Nord și zona Aeroportului Otopeni.

Începând de luni, 23 august, Banca Comercială Română şi CFR Călători au anunțat că implementează soluţia de plată cu cardul bancar direct în tren.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, măsura se aplică pentru 4 dintre trenurile de călători care circulă pe această rută.

CFR anunță implementare plății cu cardul direct în tren. Sistemul, introdus între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni

Pentru a crește gradul de digitalizare și extinderea canalelor alternative de emitere a biletelor de tren, CFR Călători în colaborare cu Banca Comercială Română (BCR) implementează de luni, 23 august 2021, un proiect pilot prin care facilitează călătorilor plata biletelor direct în tren.

ADVERTISEMENT

Dispozitivele permit în acest moment achiziționarea a două tipuri de bilete: pentru adulți și copii, respectiv bilete pentru categoriile de clienți la care nu este necesară verificarea / reținerea unor documente suplimentare.

Tariful unei călătorii pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă este de 4 lei pentru un adult și 2 lei pentru un copil (cu vârsta între 5-10 ani, călătoria fiind gratuită pentru cei sub 5 ani).

ADVERTISEMENT

Autoritățile anunță că pasagerii nu vor avea de plătit alte comisioane sau taxe bancare pentru achitarea contactless a călătoriei în tren, indiferent de cardul sau dispozitivul utilizat. Chitanțele care atestă că s-a plătit contravaloarea călătoriei se vor tipări individual, pentru fiecare client în parte.

Cum decurge procesul de achiziție a unui bilet cu cardul

Ciprian Nicolae, șef al Departamentului Acceptare Carduri din BCR, explică modalitatea de achiziție a biletelor după implementarea sistemului de plată cu cardul.

ADVERTISEMENT

”În fiecare tren sunt instalate două dispozitive care permit plata contactless, iar modul de utilizare este foarte simplu și intuitiv. Călătorii trebuie să apese tasta din stânga pentru activarea terminalului și apoi să apropie orice card bancar/ceas/telefon contactless pentru a face plata, urmând să primească biletul tipărit.

În cazul unui călător care dorește să achiziționeze mai multe bilete sau să aleagă un bilet de copil, atunci este apăsată tasta din dreapta și ulterior se confirmă prin apăsarea tastei din stânga, după care este apropiat cardul pentru plată.

Pentru fiecare plată dispozitivul eliberează un bilet, pe care sunt imprimate informațiile de călătorie, iar în următoarele săptămâni tichetul va fi disponibil bilingv, în română și engleză”, a anunță Ciprian Nicolae, Șef Departament Acceptare Carduri, BCR, conform economedia.

În prezent, CFR Călători operează 60 de trenuri pe ruta București Nord – Aeroportul Henri Coandă și retur.

ADVERTISEMENT