News
notix pixel id

Pasagerul care a scăpat din catastrofa aviatică din Indonezia. Motivul pentru care nu s-a urcat în avion

09.01.2021 | 18:52
Pasagerul care a scăpat din catastrofa aviatică din Indonezia. Motivul pentru care nu s-a urcat în avion
Avionul Sriwijaya Air s-a prăbușit în mare/ Sursă foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

O persoană care urma să se urce la bordul aeronavei Sriwijaya Air care a dispărut sâmbătă în largul coastelor Indoneziei nu s-a mai îmbarcat scăpând astfel de foarte probabila moarte de care au avut parte restul pasagerilor.

Respectiva persoană nu a fost lăsată să se îmbarce întrucât nu avea rezultatul testului  pentru COVID-19, test obligatoriu  pentru toți pasagerii curselor aeriene din Indonezia, scrie Mediafax.

Pasagerul își făcuse testul, dar rezultatul încă nu-i venise în momentul în care avionul a plecat de la sol. Ulterior, a venit și rezultatul testului PCR care era negativ și, în consecință, ar fi putut să se urce la bordul avionului.

ADVERTISEMENT

Avionul prăbușit în Indonezia încă nu a fost găsit

Un avion de pasageri de tip Boeing 737 aparținând Sriwijaya Air a dispărut de pe radare la câteva minute de la decolarea de pe aeroportul din capitala Jakarta.

Avionul desfășura o cursă internă, însă autoritățile aeronautice au anunțat că au pierdut contactul cu membrii echipajului din aeronavă.

ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor din Indonezia a precizat că avionul dispărut în apele teritoriale avea 62 de pasageri. Se pare că avionul a pierdut 3.000 de metri altitudine într-un singur minut.

Potrivit informațiilor din presa locală, avionul s-ar fi prăbușit în mare și ar fi explodat. Pescarii ar fi găsit bucăți de avion în apă, conform unei postări de pe Twitter, însă oficialitățile nu au confirmat acest lucru.

ADVERTISEMENT

Aeronava era un Boeing 737-524 „clasic”, care a avut primul zbor în luna mai a anului 1994.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri