News

Risc pentru șoferi în Pasajul Unirii. Circulația a fost restricționată

Probleme în traficul din Capitală semnalate în cursul zilei de joi. Circulația a fost restricționată la Pasajul Unirii, acolo unde mai multe bucăți de piatră au căzut pe carosabil.
25.11.2021 | 15:40
Risc pentru soferi in Pasajul Unirii Circulatia a fost restrictionata
Trafic restricționat la Pasajul Unirii. Bucăți de piatră au căzut pe carosabil. Sursa foto: Brigada Rutieră
ADVERTISEMENT

Administrația Străzilor București a intervenit de urgență, joi, în Pasajul Unirii. Aici există pericol ca peretele lateral al pasajului să se decoperteze.

Din primele informații, intervenția se face prin restricționarea traficului rutier pe banda 2 pentru îndepărtarea panourilor care prezintă pericol de cădere.

ADVERTISEMENT

Trafic restricționat la Pasajul Unirii. Bucăți de piatră au căzut pe carosabil

”Având în vedere faptul că există riscul ca peretele lateral al pasajului să se decoperteze, Administraţia Străzilor intervine în Pasajul Unirii, pe sensul dinspre bd. Cantemir către str. Colţea, prin restricţionarea traficului rutier pe banda 2 pentru îndepărtarea panourilor care prezintă pericol de cădere”, a transmis, joi, Brigada Rutieră a Capitalei.

Dată fiind această situație, Brigada Rutieră transmite tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă.

ADVERTISEMENT

Participanților la trafic li se cere să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să respecte semnificaţia semnalizării rutiere temporare instituită în zona lucrării, precum şi semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în zonă pentru asigurarea măsurilor de protecţie şi îndrumare corespunzătoare a conducătorilor auto.

În această vară, Primăria Capitalei a anunțat că va investi peste 97 de milioane de lei pentru refacerea Pasajului Unirii, potrivit unui proiect votat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

”Prin realizarea obiectivului de investiţii se va asigura o circulaţie rutieră în condiţii de siguranţă şi confort în Pasajul Unirii. Lucrările de intervenţie sunt necesare pentru remedierea deficienţelor constructive constatate şi a degradărilor apărute din infiltraţiile de apă freatică, îmbătrânirii hidroizolaţiei, de asemenea infiltrării prin rosturile degradate şi prin fisurile apărute”, se arăta într-un proiect votat în şedinţa CGMB.

Pasajul Unirii din Capitală are o lungime de 900 de metri dintre care 600 de metri acoperiţi. Lucrările pentru acest pasaj au fost terminate în şase luni, iar lucrarea a fost dată în folosinţă în 1987.

ADVERTISEMENT

Pasajul Unirii, închis pentru lucrări, în urmă cu trei luni

La finele lunii august, Pasajul Unirii din București a fost închis pe sensul spre intersecția Budapesta. Lucrările erau estimate să dureze cel târziu până în 12 septembrie.

Brigada Rutieră a solicitat conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii au avut obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

ADVERTISEMENT
Tags: