Life

Pasărea despre care se zice că aduce noroc și te ferește de energii negative. Stă pe lângă casele multor români

Care este pasărea despre care se spune că aduce noroc și te ferește de energie negative. Își face cuibul aproape de casele oamenilor.
18.03.2023 | 07:00
Pasarea despre care se zice ca aduce noroc si te fereste de energii negative Sta pe langa casele multor romani
Pasărea care aduce noroc trăiește pe lândă gospodăriile multor oameni
ADVERTISEMENT

Care este pasărea despre care se spune că aduce noroc și poate să te ferească de toate energiile negative. Aceasta stă în apropierea caselor multor români și poate ei nici măcar nu știu ce noroc au.

Pasărea despre care se zice că aduce noroc

Rândunica este pasărea despre care se spune că aduce norocul în viață, iar ea își face adăpost la acoperișul multor case. Se spune că cei care locuiesc acolo sunt feriți de boli, dar și de energiile negative, și au parte de puține momente de tristețe.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se mai spune că rândunica aduce vești bune, belșug la casa omului unde stă, dar și ploaie atunci când este secetă și pământul are nevoie de apă pentru recolte bogate.

Se spune că rândunica vine atunci când se face mai cald, chiar de Buna Vestire, pe 25 martie, de unde vine și numele acesteia de vestitoare a primăverii.

ADVERTISEMENT

Rândunicile, păsările care aduc noroc și trebuie mereu protejate

Tocmai de aceea, venirea rândunicii este asociată cu reînnoirea vieții și speranță. Un cuib de rândunică nu trebuie niciodată dărâmat, mai ales pentru că se spune că acesta se întorc an de an la cuiburile făcute de ele, pe care le părăsesc toamna, când pleacă în țările calde.

Despre rândunici, tradiția populară spune că poartă în gât două pietre care îi ajută pe oamenii alături de care stau, mai precis una roșie, prin care sunt alungate toate suferințele fizice.

ADVERTISEMENT

Mai există și o piatră neagră, despre care se zice că aduce noroc asupra oamenilor în curtea cărora pasărea stă și îi ferește de toate necazurile și energiile rele.

Și doar vederea unei rândunici înseamnă că vei avea parte de noroc în acea zi. Se mai spune că atunci când această vietate va cânta în fața casei tale, într o dimineață, vei avea o zi plină de vești bune.

ADVERTISEMENT

Și despre berze se spune că sunt păsări care aduc noroc, iar în popor se auzea că cei care strică cuiburile berzelor vor avea parte de mari necazuri. Mai mult, legea interzicea ca berzele sau stârcii să fie prinși ori răniți.

ADVERTISEMENT
Tags: