Ciocolata Dubai a fost în preferințele oamenilor o perioadă lungă, însă a fost înlocuită de pasca Dubai. Această rețetă delicioasă i-a înnebunit pe români înainte de Învierea Domnului. Desertul special pentru masa de Paște nu este foarte greu de făcut. Pașii sunt ușor de urmat.
Pasca este un preparat culinar care nu lipsește de pe masa de Paște. Anul acesta există o rețetă savuroasă care i-a cucerit pe toții românii. Aceasta este inspirată din Dubai și a depășit cu mult barierele tradiționale.
Cu toate acestea, se va regăsi în meniul multora pentru că are un aspect și un gust cu totul aparte. Combinația de fistic, cataif și ciocolată este perfectă pentru cei care iubesc dulciurile și vor să se delecteze cu ceva inedit.
Gospodinele pricepute vor păstra, cu siguranță, aluat de la cozonac pentru a prepara acest desert delicios. Aluatul se folosește pentru bază și nu este nevoie de o cantitate mare, ci de aproximativ 300 de grame.
În compoziție, pasca Dubai mai are 500 g brânză de vaci, 400 g ciocolată fină topită, 300 g cremă de ciocolată, 250 g mascarpone și 200 g cremă de fistic. De asemenea, mai are 150 g fidea de cataif coaptă, 100 g lapte condensat, 100 g zahăr, 80 g chipsuri de ciocolată.
Pasca Dubai are neapărat 3 ouă, 1 linguriță esență de vanilie, 1 lingură amidon și 1 praf de sare. Odată ce ai adunat toate ingredientele pentru această rețetă tot ce mai trebuie să faci este să prepari desertul pentru masa de Paște.
Gospodinele trebuie să pregătească în primul rând baza pentru pasca Dubai. Rețeta spune că se tapetează o formă rotundă de copt cu aluatul de cozonac, inclusiv pereții laterali. Separat, se amestecă într-un bol încăpător brânza, ouăle, zahărul, vanilia și amidonul.
Se toarnă peste un praf de sare și chipsurile de ciocolată și se omogenizează totul. Întreaga compoziție se pune în tavă și se dă pasca la cuptorul preîncălzit, la 150 de grade Celsius. Se ține timp de 60 de minute și apoi, se lasă să se răcească complet.
Crema de ciocolată se face prin mixarea a două ingrediente: crema de ciocolată și mascarpone. Se mixează până când se obține o compoziție fină. Pentru crema Dubai se amestecă cataiful copt cu crema de fistic și laptele condensat. Trebuie să se obțină o textură ușor modelabilă.
După ce pasca s-a răcit se întinde crema Dubai începând din centru, fără să se ajungă până la margini. În jurul său se adaugă crema de ciocolată și se dă pasca la rece pentru 2–3 ore. Se toarnă deasupra glazura de ciocolată topită și se lasă să curgă peste cele două creme. Pasca Dubai este gata de savurat!