News

Pasiunea secretă a lui Nicolae Ceaușescu. Ce îi plăcea soţului Elenei ceauşescu să facă departe de ochii lumii

12.04.2019 | 12:29
Pasiunile secrete ale lui Nicole Ceaușescu

Șeful Republicii Socialiste România, Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit 100 de ani pe 26 ianuarie, dacă nu ar fi fost executat în ziua de Crăciun, în 1989. Puțin cunosc pasiunile secrete pe care le avea fostul dictator. După dispariția lui, cei care îl cunoșteau pe cel numit Nea Nicu au început să scoată la iveală pasiunile care îi făceau plăcere.

Pasiunile lui Ceaușescu

Timp de 35 de ani, Nicolae Ceaușescu a fost pasionat de cinematografe, preferatele sale fiind filmele polițiste americane. În plus, toate reședințele sala au fost dotate cu o sală de proiecție. Nea Nicu a făcut o pasiune pentru serialul de televiziune american Kojak, care a rulat între anii 1973-1978. Seara, de două ori pe săptămînă, Nea Nicu viziona cu film cu soția, Elena Ceușescu și copii. Pe lângă fimele americane, ceaușeștii se uitau și la filme românești sau rusești. Ascula și radio, de regulă, la masa de prânz.

Se pare că, liderul comunist avea nouă pasiuni secrete: șah, volei, ski, vizitele în străinătate, popicele, biliardul sau tirul cu arcul.  Când nu juca sport, jocul lui preferat era șeptică și era în stare să învârtă cărțile cu orele, dar se băga și la șah și remi, au povestit foști parteneri de ”distracție”.

Ce pasiuni avea Nicolae Ceaușescu?
Ce pasiuni avea Nicolae Ceaușescu?

Vânătoarea pasiunea cea mai mare

Însă, marea pasiune a lui Ceaușescu era vânătoarea, pasiune care a început în anul 1955. Animalele masacrate de Nea Nicu erau porcii mistreți, urșii și căpriorii aduși în bătaia puștii de gonaci sau ademeniți cu mâncare până sub balconul vilei din care Ceaușescu trăgea.

Fostul dictator se lăuda că ar fi obținut 398 de medalii, precum și o captură impresionantă: un mistreț de peste 300 de kg. Ultima partidă de vânătoare a dictatorului a avut loc în 10 decembrie 1989, cu două săptămâni înainte ca el să fie retras de la putere.