Life

Pasta de dinți pe care nu trebuie s-o folosești niciodată. Îți strici dinții fără să-ți dai seama

Care este pasta de dinți pe care nu trebuie să o folosești niciodată, conform medicilor dentiști. Dacă faci acest lucru, atunci ai toate toate șansele să îți strici dantura.
05.03.2023 | 10:43
Pasta de dinti pe care nu trebuie so folosesti niciodata Iti strici dintii fara sati dai seama
Pasta de dinți pe care nu trebuie s-o folosești niciodată. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este pasta de dinți pe care nu trebuie să o folosești niciodată, sub nicio formă. Specialiștii avertizează că în spatele acesteia stă un marketing foarte bine pus la punct, dar ne poate face foarte mult rău dinților.

Pasta de dinți pe care nu trebuie s-o folosești niciodată

Medicul stomatolog Alin Gabor spus că există o pastă de dinți care distruge efectiv dinții, deși promite că vom avea un zâmbet mai frumos. Este vorba despre pastele de dinți cu cărbune activ, în special cele de culoare neagră pentru că acestea sunt foarte abrazive și distrug dinții.

ADVERTISEMENT

Medicul a spus că dacă acestea sunt folosite pe termen lung, pot să distrugă smalțul dinților pentru că sunt, de fapt, ca un nisip frecat pe dinți și pot duce la o mare sensibilitate dentară.

„Mare grijă! Este un marketing foarte mare în spatele promisiunii unui zâmbet frumos. Pastele de dinți pe bază de cărbune activ, cele negre în special, distrug dinții.

ADVERTISEMENT

Dacă sunt folosite pe termen lung, fac rău dinților. Pasta de dinți pe bază de cărbune activ este foarte abrazivă. De fapt, acesta este și mecanismul prin care îți albește dintele.

Există o granulație mai mare a substanței care curăță. Este ca și cum ai freca nisip pe dinți. Iei din pete, dar iei și din smalț”, a spus medicul stomatolog la DC News.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună pastă de dinți. Cum o găsești la supermarket

Care este cea mai bună pastă de dinți, în schimb? Stomatologul a specificat că este vorba despre o pastă de dinți care are o cifră de granulație de 50 pentru că aceasta nu va fi prea abrazivă și doar va curăța dinții.

„Când cumpărați o pastă de dinți, uitați-vă la cifra de granulație. Trebuie să scrie undeva acolo 50. Aceasta este cifra magică. Este ideal pentru curățare și cât să nu facă rău dinților”, a mai spus acesta pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește raportul calitate-preț, medicul stomatolog spune că pastele de dinți foarte scumpe nu merită să fie cumpărate pentru că ele nu au în realitate niciun efect.

Mai ales pastele destinate special albirii nu sunt eficiente, după cum a mărturisit medicul, care a spus că a testat această teorie pe propria persoană și nicio pastă nu albește dinții.

ADVERTISEMENT
Tags: