Life

Păstăi de fasole verde murate în oțet, murăturile perfecte pentru iarnă. Rețeta specială din Moldova

15.09.2020 | 09:46
Pastai de fasole verde murate in otet muraturile perfecte pentru iarna Reteta speciala din Moldova
Îți propunem să încerci păstăile murate în oțet. Sunt ideale pentru iarnă. Sursa foto: bucataras.ro
ADVERTISEMENT

Te gândești deja la murăturile pe care să le alături fripturii preferate în sezonul rece? Atunci îți propunem să încerci rețeta noastră de păstăi de fasole în oțet. Ne-a fost împărtășită de o gospodină din Moldova și suntem convinși că îți va plăcea.

Unde mai pui că se prepară într-un timp relativ scurt și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. În plus, pe lângă faptul că desăvârșesc gustul oricărui fel principal bazat pe carne, îți asigură doza de energie și vitalitate de care ai nevoie în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Știm că ți s-a făcut poftă și ești nerăbdător să treci la treabă, așa că nu ne vom lungi cu detaliile. Îți mai spunem doar trucul de care trebuie să ții seama dacă vrei ca un astfel de preparat să fie deosebit: nu uita să presari din belșug dragoste și 2-3 zâmbete.

Păstăi de fasole în oțet, cele mai bune murături pentru iarnă

Înainte de toate, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g fasole păstăi de orice fel
  • 250 ml oțet
  • 500 ml apă
  • 1 linguriță rasă de sare
  • ½ lingurițe de zahăr sau miere de albine/opțional
  • 2-3 căței de usturoi
  • mărar uscat
  • ardei iute
  • câteva șuvițe de hrean
ADVERTISEMENT

Mod de preparare

Se pune apa și oțetul la fiert, după care se adaugă o linguriță rasă de sare și opțional o frunzuliță de dafin. Pentru ca oțetul să fie ușor dulceag se poate adăuga o linguriță de zahăr sau miere de albină.

Când oțetul clocotește se adaugă doar jumătate din cantitatea de păstăi și se lasă până când oțetul dă din nou în clocot pentru a se opări puțin.

ADVERTISEMENT

Se scot apoi separat într-un castron și se continuă cu celelalte păstăi, în același mod. Apoi se vor așeza păstăile în borcane pe fundul cărora vom pune câte o șuviță de hrean. Se vor așeza păstăile, dar și câteva decorațiuni din morcov, după care se vor pune deasupra una-două felii de ardei iute, în funcție de cât de iute vrei să fie.

Se pune apoi și câte un cățel de usturoi tăiat pe jumătate la fiecare borcan. Nu uita să adaugi și puțin mărar uscat. Se toarnă oțetul clocotit în borcane, iar sub ele se pune cu atenție o tavă metalică să nu se spargă.

ADVERTISEMENT

Se pun apoi capacele si se acoperă cu pături. Lasă-le așa timp de patru zile și sunt numai bune de savurat. Nu ne rămâne decât să îți dorim spor la gătit și poftă bună!

ADVERTISEMENT
Tags: