News

Pastorul din SUA care susținea că ”Dumnezeu e mai puternic decât virusul” a murit. Era infectat cu Covid-19

15.04.2020 | 07:40
Pastorul din SUA care sustinea ca Dumnezeu e mai puternic decat virusul a murit Era infectat cu Covid19
ADVERTISEMENT

Liderul unei biserici din Virginia care susținea că ”Dumnezeu este mai puternic decât virusul” a murit. Acesta fusese infectat cu coronavirus în urmă cu o săptămână și continua să țină predici în ciuda avertismentelor.

Pastorul din SUA care susținea că ”Dumnezeu e mai puternic decât virusul” a murit. Era infectat cu Covid-19

Gerald Glenn, liderul Bisericii Evanghelistice New Deliberare din Richmond, în vârstă de 66 de ani, a spus că nu se va opri din ținut slujbe în fața enoriașilor decât dacă era în spital sau în pușcărie.

ADVERTISEMENT

Acesta n-a respectat normele de distanțare socială și continua să spună că ”Dumnezeu e mai puternic ca virusul”. Ei bine, tocmai această temută maladie avea să-l ucidă, la doar șapte zile de la infectare.

Omul bisericii a murit la o săptămână după ce el și soția sa au fost testați pozitiv cu Covid-19, potrivit cbsnews.

ADVERTISEMENT

Fiica pastorului, Mar-Gerie Crawley, a spus într-un mesaj video pe Facebook că părinții ei au probleme de sănătate și au început să caute modalități de a-și trata simptomele acasă – în special tatăl ei, care suferea de diverticulită. Acesta din urmă a murit sâmbătă.

Glenn și-a dat ținut predică la biserică pe 22 martie, respingând recomandări puternice pentru a practica distanțarea socială care a devenit obligatorie a doua zi.

ADVERTISEMENT

Pastorul: ”Dumnezeu este mai mare decât acest virus temut”

“Cred cu tărie că Dumnezeu este mai mare decât acest virus temut”, obișnuia să spună Glenn în timpul predicilor sale..

Guvernatorul statului Virginia, Ralph Northam, a interzis oficial toate întrunirile a mai mult de 10 persoane pe 23 martie, dar recomandarea a fost în vigoare de zile întregi.

ADVERTISEMENT

Crawley a spus că predicarea tatălui ei răposat a fost făcută pentru a mângâia sufletul oamenilor, nu pentru a nu respecta distanțarea socială sau a nu respecta orientările. De asemenea, ea a insistat ca oamenii să respecte măsurile de coronavirus.

”Ii rog pe oameni să înțeleagă gravitatea și seriozitatea acestui virus și să respecte regulile”, a spus fiica pastorului decedat.

ADVERTISEMENT