Fotbal intern

“Steliştii NU SÎNT afectaţi că Stoica e la PUŞCĂRIE!”

Patronul formaţiei CFR Cluj, Arpad Paszkany, a vorbit despre noul preşedinte al FRF, dar şi despre menţinerea lui Alexandru Deaconu în fruntea CCA. “Nu-l cunosc pe domnul Burleanu, dar îi urez...
06.03.2014 | 20:40
Stelistii NU SINT afectati ca Stoica e la PUSCARIE
ADVERTISEMENT

Patronul formaţiei CFR Cluj, Arpad Paszkany, a vorbit despre noul preşedinte al FRF, dar şi despre menţinerea lui Alexandru Deaconu în fruntea CCA. “Nu-l cunosc pe domnul Burleanu, dar îi urez mult succes în noua funcţie. Sandu a avut şi lucruri bune, şi mai puţin bine. Sper ca domnul Sandu, din postura care o are la UEFA, să ajute fotbalul românesc. Nu am avut legături strînse niciodată cu FRF sau LPF. Pe Kassay l-am întîlnit de trei, patru ori în toată viaţa. Acest lucru este valabil şi în cazul lui Mircea Sandu. Personal, nu cunosc nici un arbitru în activitate. În prima parte a sezonului am fost afectat din cauza arbitrajelor. Dar, indiferent cine vine la CCA şi se bazează pe acelaşi lot de arbitri nu va avea cum să performeze”, a spus Paskany la o televiziune de sport.

Referitor la zvonurile conform cărora omul de afaceri intenţionează să cedeze CFR Cluj altui investitor, Paszkany a declarat: “Nu am zis niciodată că vreau să vînd CFR Cluj. În toate domeniile în care am fost implicat eu am performat. Avem nevoie de 15-20 de milioane de euro pe an ca buget. Dacă vine un consorţiu, care să asigure acest buget, eu sînt dispus chiar să cedez pachetul majoritar de acţiuni”, a spus omul de afaceri.

ADVERTISEMENT

Paskany este trist de condamnările primite de Popescu şi compania în “dosarul transferurilor”. „Fotbalul din România nu a avut o imagine pună nici pînă acum. Îmi pare rău pentru orice cetăţean care, dacă nu reprezintă pericol public, se află la închisoare”, a spus Paszkany.

Patronul lui CFR a vorbit şi despre partida cu Steaua, programată sîmbătă. “Miriuţă este chelios de-al meu. Dar, în primul rînd, am dorit un antrenor tînăr, cu voinţă, determinare, foame de performanţe. Este un fost jucător din Bundesliga, a învăţat acolo, am dorit pe cineva din şcoala germană. Nu-i pot da, deocamdată, o notă. În primul meci din acest an am jucat aproape o repriză în inferioritate numerică, iar în a doua partidă am jucat pe un teren impracticabil. Meciul cu Steaua va fi un barometru, după care puteam trage nişte concluzii. Steaua este favorită. Noi sîntem o echipă în curs de reorganizare, dar sper ca jucătorii mei să obţină un rezultat pozitiv. Ar fi frumos să obţinem calificarea în Europa League. Publicul nostru va avea un aport important la meciul cu Steaua, sper să fie al 12-lea jucător pentru CFR. Nu cred că jucătorii Stelei vor fi afectaţi de faptul să Stoica e la puşcărie. Nu cred că mai au timp să se gîndească la alte lucruri decît la fotbal. Ultima primă am oferit-o anul trecut, la partida cu Inter Milano. Avem nişte regulamente interne, dacă echipa nu se situează cel puţin pe locul trei nu există prime. Nu este vina mea sau vina conducerii că acum sîntem pe locul şapte. Eu sper ca la altfel de partide nu banii sînt importanţi. Au fost meciuri celebre în care o echipă avea primă de 1.7 milioane de euro pentru a scoate un egal, dar nu au fost în stare”, a spus Paszkany.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a mai dezvăluit şi cu cine va ţine în partidele dintre România şi Ungaria, din preliminariile pentru Euro 2016. „Înaintea fiecărui meci cu Ungaria mă sună toată presa să mă întrebe cu cine ţin. Voi ţine cu România împotriva oricărei echipe naţionale. Să fie clar! Dacă nu ne calificăm de pe primul loc avem o problemă de ruşine a jucătorilor şi a tuturor celor implicaţi în echipa naţională”, a spus Paszkany.