Cel mai CORUPT italian vine s-o SALVEZE pe Dinamo

Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Dinamo a dat o lovitură de imagine! Luciano Moggi va colabora în următorii ani cu clubul din Ştefan cel Mare. Fostul conducător al lui Juventus şi...
01.06.2014 | 14:13
Cel mai CORUPT italian vine so SALVEZE pe Dinamo
ADVERTISEMENT

Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Dinamo a dat o lovitură de imagine! Luciano Moggi va colabora în următorii ani cu clubul din Ştefan cel Mare. Fostul conducător al lui Juventus şi Napoli a semnat un contract de colaborare cu Dinamo pe o perioadă de un an, timp în care va ajuta clubul să treacă peste insolvenţă. Mai mult, Moggi le-a promis şefilor că va aduce titlul în ”Groapă” la sfîrşitul sezonului viitor!

„Nu ştiu de unde aţi aflat aceste informaţii, dar nu greşiţi. Într-adevăr, oficial am încheiat un acord cu domnul Moggi. Ne va ajuta cu procesul de reorganizare, o să ne ofere consultanţă pe această parte. În plus, va monitoriza jucătorii lui Dinamo şi îi va orienta spre echipele puternice din Europa. La finalul acestui proces de insolvenţă, atunci cînd situaţia va reveni la normal, domnul Moggi ne-a transmis că va face tot posibilul să aducă un investitor străin la Dinamo, care să ajute clubul să ajungă la un alt nivel atunci cînd se va finaliza procesul de reorganizare”, a explicat, pentru FANATIK, Dorin Irimia, purtătorul de cuvînt al clubului din „Ştefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT

În ultimii 8 ani, a stat mai multe zile în tribunale decît acasă!

Luciano Moggi a primit 5 ani şi 8 luni de închisoare după arhicunoscutul scandal ”Calciopoli” din 2006. Noul colaborator al lui Dinamo a stat mai mult prin tribunale decît acasă în ultimii 8 ani, însă n-a făcut nici o zi de închisoare. Şi nici nu va face vreodată! Sistemul judiciar din Italia este foarte anevoios, iar avocaţii italianului s-au folosit de multe ”artificii” juridice pentru a-şi păstra clientul în libertate. La ultima înfăţişare a lui Moggi în faţa instanţei, petrecută în luna decembrie a lui 2013, pedeapsa chiar i-a fost micşorată la doi ani şi jumătate. Din acest motiv, Moggi îşi poate face multe planuri de viitor, iar cel pe care l-a pus pe hîrtie cu şefii dinamovişti este primul său angajament cu o echipă de fotbal în 8 ani!

”Mînăriile” realizate în scandalul ”Calciopoli”

Italianul a scăpat ca prin urechile acului după întregul scandal ”Calciopoli”. Ceea ce a făcut Moggi în perioada 2004 – 2006 i-ar fi adus mulţi ani de puşcărie dacă era judecat într-o altă ţară. Ce s-a întîmplat mai exact în cei doi ani? Luciano Moggi a fabricat cel mai mîrşav plan de a luat titlul în Serie A. Procurorii italieni au aflat direct de la sursă, după ce i-au ascultat telefonul lui Moggi, cum se desfăşura întreaga fraudă sportivă. Fostul şef al lui Juventus avea o relaţie bună cu şeful arbitrilor din Italia, Paolo Bergamo, cel care şi făcea delegările de altfel. În aceste condiţii, Juventus a ajuns să primească numai arbitri ”murdari” la partidele sale. Moggi livra lunar sume mari de bani pentru cîţiva arbitri mai iuţi de mînă. Aceştia nu numai că o ajutau în mod direct pe Juventus să cîştige, ci şi acordau ”galbene” jucătorilor cheie ai rivalilor ”Bătrînei Doamne”. În urma scandalului, Juventus a fost deposedată de titlurile cîştigate în 2005 şi 2006 şi a fost retrogradată în Serie B.

ADVERTISEMENT

Conflict cu Adrian Mutu

”Briliantul” a fost jucătorul lui Juventus exact între 2004 şi 2006, atunci cînd Moggi se ”distra” cu arbitrii italieni. Fostul şef al lui Juventus s-a folosit de o nouă ”şmecherie” cînd l-a luat pe internaţionalul român. Mutu era în plin scandal cu Chelsea după ce a fost prins cu cocaină. Moggi a folosit-o drept paravan pentru transferul românului la Livorno. Mutu avea o situaţie neclară cu gruparea londoneză şi pentru a se acoperi de eventuale sancţiuni financiare sau sportive, Moggi a recurs la acest artificiu. Între timp, Mutu a semnat cu GEA World, firma de impresariat de care se ocupă fiul lui Moggi,  în detrimentul fraţilor Becali. ”Briliantul” a făcut acest pas pentru a facilita mutarea la ”Bătrîna Doamnă”, acolo unde a jucat timp de două sezoane. Mai tîrziu, în 2008, FIFA a decis ca Mutu să plătească lui Chelsea 17.173.990 de euro drept despăgubiri. Apoi, în 2013, forul suprem a hotărît ca Livorno şi Juventus să plătească şi ele împreună cu ”Briliantul” o parte din despăgubiri către clubul din Premier League.

Este interzis pe viaţă din fotbal

Luciano Moggi poate că a scăpat de puşcărie, însă UEFA şi FIFA l-au exclus pe viaţă din fotbal. Italianul nu mai poate lucra la nici un club profesionist! Însă, aşa cum a realizat cele mai diabolice planuri din Italia, aşa a găsit şi o portiţă de scăpare, iar acesta îl va ajuta să lucreze la Dinamo fără restricţii. Luciano Moggi este asociat cu fiul său, care este un impresar de succes în Europa, în consorţiul numit GEA World. De fapt această firmă de impresariat şi consultanţă este cea care a semnat cu Dinamo şi nu Luciano Moggi. Artificiul” îi permite italianului să lucreze fără probleme alături de “cîini”.

ADVERTISEMENT

A făcut curăţenie într-o gară înainte să intre în fotbal

Luciano Moggi a reuşit să producă fraude sportive la doar cîţiva zeci de ani după un episod mai puţin ”ilustru” din cariera sa.  La începutul anilor 1970 a lucrat ca îngrijitor la o gară din Italia. Nimic nu l-a oprit însă să devină şeful lui Juventus 24 de ani mai tîrziu. Moggi a intrat în lumea fotbalului imediat după ce şi-a dat demisia din funcţia de îngrijitor. Italo Allodi, şeful lui Juventus din anii 70, i-a oferit lui Moggi, care avea 33 de ani în acea perioadă, un ”job” mic la ”Bătrîna Doamnă”. De-a lungul carierei sala de manager a mai colaborat cu echipe ca Torino, Napoli, Roma şi Lazio.

Artizanul unor transferuri record. Luciano Moggi a realizat unele dintre cele mai scumpe mutări din istorie. Afacerea sa cea mai bună a fost Zinedine Zidane. Francezul a fost cumpărat în 1996 cu 3.500.000  € de la Bordeaux şi a fost vîndut,  în 2001, la Real Madrid, în schimbul a 73.500.000 de euro!

ADVERTISEMENT

P: 500 RON BONUS in Cazinoul Unibet. Înregistreaza-te acum!

Cei mai importanţi jucători vînduţi:
Zinedine Zidane – Real Madrid (73.500.000 €)
Filippo Inzaghi – AC Milan (37.000.000 €)
Thierry Henry – Arsenal (16.100.000 €)
Christian Vieri – Atletico Madrid (15.000.000 €)

Cei mai importanţi jucători cumpăraţi:
Gianluigi Buffon – Parma (54.200.000 €)
Lilian Thuram – Parma (41.500.000 €)
Pavel Nedved – Lazio (41.200.000 €)
Emerson – Roma (28.000.000 €)
Marco Di Vaio – Parma (26.000.000 €)
Marcelo Salas – Lazio (25.000.000 €)
Patrick Vieira – Arsenal (20.000.000 €)
Zlatan Ibrahimovic – Ajax (16.000.000 €)

6 titluri de campion a cîştigat Moggi în Serie A. Unul cu Napoli şi 5 cu Juventus.
4 trofee continentale a cucerit noua ”achiziţie” a lui Dinamo. O Ligă a Campionilor, o Supercupă a Europei, o Cupă Intercontinentală (cu Juventus) şi o Cupă UEFA (cu Napoli).

ADVERTISEMENT
Tags: