News

Pățania unui șofer care a plecat cu mașina electrică în Grecia. Cât l-a costat drumul și cât timp a pierdut la încărcat

Mașinile electrice sunt privite în continuare cu neîncredere, atunci când vine vorba despre un drum lung, de peste 800-1.000 de kilometri.
29.06.2024 | 11:11
Patania unui sofer care a plecat cu masina electrica in Grecia Cat la costat drumul si cat timp a pierdut la incarcat
O excursie până în Grecia cu mașina electrică nu mai este o aventură / Foto: Hepta (arhivă)
ADVERTISEMENT

Mașinile electrice sunt la mare modă, însă românii au rezerve față de ele atunci când trebuie să meargă în vacanță. Să mergi cu mașina electrică în Grecia era, până recent, o aventură.

Cât economisești dacă mergi cu mașina electrică în Grecia

În ultimii ani, numărul mașinilor electrice vândute a fost unul uriaș, iar acum mulți proprietari se plâng că nu au unde să le încarce. Dacă orașele mari stau ceva mai bine, problemele apar în provincie, sau în țări care nu au o rețea de chargere foarte bine pusă la punct.

ADVERTISEMENT

Un astfel de caz era considerat Bulgaria. Statul vecin nu este doar o destinație preferată de vacanță a românilor, ci și o zonă de tranzit, pe timp de vară, către Grecia. Doar că nu mulți au fost cei care s-au aventurat cu mașina electrică în Grecia.

Totuși, există și câteva excepții, iar cei care au făcut-o spun că nu regretă. Este și cazul unui român care și-a relatata experiența pe un grup de Facebook specializat.

ADVERTISEMENT

Acesta a dezvăluit că a mers cu o mașină electrică în concediu, pe insula grecească Paxos, situată la peste 1.000 de km de București. La aceștia s-au adăugat alți 280 de km parcurși cu mașina, pe insulă. În total, transportul dus-întors a costat doar 327 de lei. Spre comparație, pentru drumul până în Lefkada și retur, turistul a scos din buzunar, anul trecut, circa 1.800 de lei.

Drumul de întoarcere din Grecia a fost gratis

Bărbatul spune că ”nici nu am făcut pana prostului și nici nu am pierdut ore la încărcat”. El a dezvăluit că a plecat din București cu bateria plină și a fost nevoit să oprească de mai multe ori pentru a alimenta.

ADVERTISEMENT

„Am oprit la Petrom înainte de Podul Prieteniei, am zis că hai să plecăm din țară cu plinu’ făcut. Încărcare 12 minute, 28 lei. Următoarea oprire Supercharger Sofia- cu bateria 18%.

Încărcarea gratuită, 35 de minute, cât să mergem la toaletă, să ne luăm o înghețată și să ne dezmorțim. Următoarea oprire Petrol Kulata- încărcare 24 minute, 47 lei. A treia oprire Audi Ioannina, încărcare charger de mare viteză și… cu mare cheltuiala… 82% încărcare, 150 lei”, a povestit turistul pe pagina de Facebook ”Forum Grecia”.

ADVERTISEMENT

La întoarcere, românul a mai încărcat gratuit mașina la Sofia și Ruse, și a ajuns acasă cu bateria la capacitatea de 82%.  El spune că recomandă tuturor să călătorească în Grecia cu mașina electrică.

ADVERTISEMENT
Tags: