News

Patinoar de 30 de milioane de euro achiziţionat de Primăria Sectorului 5, abandonat într-un depozit. Anunțul lui Piedone

08.12.2020 | 18:20
ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a făcut publică o achiziție uimitoare a fostei conduceri a primăriei. Un patinoar, a cărui valoare totată ajunge la 30 de milioane de euro, zace abandonat într-un depozit de la marginea Bucureștiului.

Piedone povestește pe pagina de Facebook că a cerut date de la contabilitatea instituției pe care o conduce, pentru a se informa cu privire la facturile pe care trebuie să le plătească. Edilul s-a confruntat cu o surpriză neplăcută.

ADVERTISEMENT

Societatea Economat SRL a achiziționat, în anul 2018, un patinoar a cărui valoare totală, incluzând aici și recuzita, a ajuns la o sumă exorbitantă și care nu ar putea să fie amplasat niciunde în Sectorul 5 pentru că este mult prea mare, de 10.000 de metri pătrați.

Patinoar de 30 de milioane de auro, abandonat într-un depozit la marginea Bucureștilui

În postarea distribuită pe Facebook, primarul de la Sectorul 5 amintește și de alte achiziții controversate ale unei societăți care „ar fi trebuit să ofere produse și servicii la prețuri accesibile pentru persoanele sărace”, menționând „achiziția de pixuri Montegrappa și dulciuri franțuzești de aproximativ 7,5 milioane de euro”.

ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone povestește că respectiva societate a achiziționat un patinoar artificial de 10000 de metri pătrați și care, împreună cu peste „5.000 de patine (1.000 lei/ bucata) și urși polari și pingiuni care îi ajută pe începători să își păstreze echilibrul (15.000 lei fără TVA/ bucata)” a ajuns la valoarea de 30 de milioane de euro.

Edilul s-a arătat revoltat de această situație și a precizat că nu intenționează să plătească facturile respective pentru că sunt exagerate, iar achiziția, nejustificată. El mai spune că bunurile de 30 de milioane de euro zac într-un depozit de la marginea Bucureștiului și că sunt lucruri mult mai importante pe care ar putea să le facă cu acești bani, având, oricum, un buget destul de limitat din cauza unor astfel de „extravaganțe” ale fostei conduceri.

ADVERTISEMENT

„Păi, gândiți-vă ce puteam face cu acești bani! Gândiți-vă la câte creșe, grădinițe și creșe puteam construi în Sectorul 5. Gândiți-vă că am fi putut face un azil pentru bătrâni sau am fi putut renova și asfalta străzile din Sector. Banii aceștia ar fi putut reprezenta șansa unei modernizări rapide a Sectorului 5! Dar nu s-a dorit. Și-au bătut joc de banii voștri. Și-au bătut joc de lucrurile pe care le-ați cerut și care nu suportau amânare, precum renovarea școlilor, a blocurilor sau asfaltarea străzilor”, spune Piedone.

„Patinoarul pe care l-au cumpărat este atât de mare, încât nu îl putem amplasa niciunde în Sector. Numărul mare de patine i-ar face invidioși și pe cei care organizează Jocurile Olimpice de iarnă. Mai mult, atât patinoarul, cât și patinele se află de doi ani într-un depozit de la marginea Bucureștiului. Zac acolo, acoperite de praf”, a adăugat primarul.

ADVERTISEMENT

Ca oamenii să-și facă o impresie despre cât de umflată este această achiziție, Piedone a precizat că patinoarul cumpărat de Ion Țiriac în Otopeni este aproape cât jumătate din cel achiziționat de Economat SRL ca dimensiuni, însă prețul aceluia este de aproape 10 ori mai mic.

ADVERTISEMENT