News

Patriarhia Română, reacție fermă după ce Catedrala Neamului a fost numită „Catedrala Prostirii” pe Google Maps: ”Încă o probă a urii”

03.05.2020 | 13:58
Patriarhia Română, reacție fermă după ce Catedrala Neamului a fost numită „Catedrala Prostirii” pe Google Maps: ”Încă o probă a urii”
Catedrala Neamului, subiect de dezbinare, conform BOR. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Patriarhia Română a oferit o reacție fermă după ce Catedrala Neamului a fost numită „Catedrala Prostirii” pe Google Maps. Nu a fost singura denumire pe care a primit-o aceasta. ”Catedrala Falei Patriarhului” și ”Catedrala șpăgarilor!”, au mai apărut de-a lungul timpului în aplicație.

Patriarhia Română, reacție fermă după ce Catedrala Neamului a fost numită „Catedrala Prostirii” pe Google Maps

”Penibilul recent atentat pe Google maps asupra numelui „Catedralei Naționale” ridicată în memoria celor mai buni dintre oamenii acestei țări, eroii ei, este încă o probă a urii, frustrării și grosolăniei unor indivizi care, cu sau fără voia lor, ajung să compună cele câteva nuclee dure ideologice anticreștine/ antiortodoxe din România.

ADVERTISEMENT

Priviți-i mai de aproape pe dușmanii cu spume la gură ai Bisericii! Energumeni deja cunoscuți care se zvârcolesc pe Facebook doar la vederea cuvintelor: „Biserică”, „Catedrală”, „Ortodoxie”, „preoți”, desființându-le ca și cum le-ar înțelege.

”Încă o probă a urii”

Reacții cvasi-patologice care denotă sindromul ideologizării anticreștine grefate pe fondul minat deja de grave carențe intelectuale, de incultură crasă și de desprinderea asumat progresivă de realitatea istorică și imediată.

ADVERTISEMENT

Oameni care au dezvoltat o severă alergie la obiectivitate și adevăr, reacția lor predilectă în fața argumentelor acestora fiind înjuratura groasă.

Cine sunt însă cu adevărat acești împuținați de ură? Ce îi recomandă moral, profesional sau cultural pe acești „oameni noi” auto-situați dincolo de bine și de rău, mereu cu piatra în mână?

Veți descoperi rapid în ei personaje total șterse, dar posedate de viziunea sumbră a ideologiei neomarxiste pe care o prizează cu suspectă dexteritate în doze letale pentru firava lor făptură morală, sărmani neisprăviți din esențiale puncte de vedere, dar aliniați în primul rând la startul discursurilor despre „binele final” al omenirii.

ADVERTISEMENT

Asemenea ipochimeni nealfabetizați (cultural) și fascinați de utopia socialistă a punerii la pământ a Bisericii lui Hristos aderă cu entuziasm la mici grupuri de dezinformare și discreditare care parazitează spațiul mediatic, în care își expectorează „productiv” veninul urii lor față de Biserică, istorie și cultură națională, inclusiv europeană.

Tot ei jubilează isteric pe Facebook sau în articolașe de presă pe marginea descoperirii epocale a câte unui caz de (s)cădere morală din rândul clerului, format desigur din oameni, nu din îngeri. Ei, tocmai ei, ne dau incontinent vestea, deja destul de veche, a căderii ontologice a omului, a celor ce ne aflăm în Biserică nu ca să eludăm insolent realitatea păcatului, ci ca să ne vindecăm de el.

Toți acești mici și ridicoli autoimprovizați dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animați de principiul distrugerii ordinii morale personale și publice țesute și hrănite de creștinism.

ADVERTISEMENT

Hristofobia acestor indivizi, care cred că modificând hoțește pe Google maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică in memoria tuturor eroilor din istoria acestei țări creștine, este o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei și lumii civilizate de creștinism de-a lungul a două milenii”, a declarat pentru știripesurse.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri