News

Patriarhia Română se opune introducerii educației sexuale în școli: „Un atentat asupra inocenței copiilor”

Patriarhia Română se opune introducerii educației sexuale în scoli. Reprezentanții instituției au transmis că reprezintă „un atentat asupra inocenței copiilor."
22.06.2021 | 16:05
Patriarhia Romana se opune introducerii educatiei sexuale in scoli Un atentat asupra inocentei copiilor
ADVERTISEMENT

Inițiativa a fost amplu criticată de Patriarhia Română. Au fost aduse argumente care subliniază că introducerea educației sexuale în școli va împiedica dezvoltarea firească a copiilor.

Comunicatul transmis începe prin a aminti că există deja în școli materii, exceptând Bilogia, care au un conținut adecvat pentru predarea noţiunilor „necesare elevilor pe teme legate de sexualitate”.

ADVERTISEMENT

Patriarhia Română se opune introducerii educației sexuale în scoli: „Un atentat asupra inocenței copiilor”

Patriarhia a catalogat drept detestabile documentele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Nici Constituția României nu a fost ignorată, fiind folosite articole pentru a-și susține argumentele.

„Patriarhia Română, dar şi celelalte Biserici din România, pledează ferm pentru disocierea programelor şcolare de orice tip de ideologie, precum «ideologia de gen» sau de «recomandările» ideologizant-alienante cuprinse în Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa şi BZgA, intitulat «Standarde pentru educaţia sexuală in Europa – un cadru pentru factorii de decizie politică, specialişti şi autorităţi din domeniul educaţiei şi sănătăţii»,” a subliniat instituția, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Reprezentații acesteia au subliniat că școala trebuie să rămână un cadru curat și neutru ideologic. Au fost prezentate drept „minciuni ambalate credibil” informațiile conform cărora în România sunt cele mai mari numere ale mamelor minore sau ale tinerilor infectați cu HIV din Europa.

Patriarhia Română consideră că atribuirea acestor rezultate lipsei educației sexuale din școli este o „asiduă încercare de manipulare” și prezintă drept cauze reale ale statisticilor disoluţia familiei şi abandonul şcolar.

ADVERTISEMENT

Au fost aduce critici grave și cu privire la ideologia de gen. Se subliniază că OMS dorește introducerea unei materii ideologizante în școli, nicidecum remedierea cauzelor reale ale începerii timpurii a vieții sexuale.

Patriarhia Română, critici la adresa OMS

„Niciunul dintre vehemenţii apostoli ai sexualizării vieţii copiilor de la vârste cât mai fragede, inclusiv prin propagarea în şcoli a aberantei, toxicei «ideologii de gen» (a se vedea detestabilul moralmente Document al Biroului Regional OMS pentru Europa şi BZgA, intitulat «Standarde pentru educaţia sexuală în Europa»), nu pare interesat de remedierea cauzelor reale ale începutului precoce al unei vieţi sexuale dezordonate cu consecinţe dramatice pentru copii şi adolescenţi, ci doar de introducerea cu orice preţ în şcoli, chiar fără acordul părinţilor (locuiţi de «himere medievale»), a unei materii dovedit ideologiza(n)te, deci deformatoare de firesc şi de realitate”.

ADVERTISEMENT

Patriarhia a parafrazat câteva din recomandările OMS prezente în respectivul document. A subliniat că nu au fost discutate deloc în spațiul public și a sugerat că nici părinții nu au fost informați.

„În tabelul prezentat în documentul OMS, pe grupa de vârstă 0-4 ani, trebuie predat despre masturbarea timpurie, despre bucuria şi plăcerea atingerii propriului corp, iar la abilităţile de dezvoltat intră şi exprimarea propriilor necesităţi ale copiilor, dorinţe şi limite, în contextul jocului de-a medicul.

Între 4-6 ani, copilul trebuie informat iar despre masturbarea timpurie şi despre bucuria şi plăcerea atingerii propriului corp, dar şi despre sentimentele sexuale apropiere, plăcere şi excitare. Trebuie informat şi despre relaţiile de familie şi relaţiile dintre persoane de acelaşi sex, pentru acceptarea diversităţii şi respectul faţă de diferitele stiluri de viaţă.

Între 6-9 ani copilul trebuie informat în continuare despre masturbare şi auto-stimulare, dar şi despre actul sexual. Trebuie predat şi despre prietenie şi dragoste faţă de persoanele de acelaşi sex.
Pentru intervalul 9-12 ani este iar menţionată masturbarea, alături de orientarea sexuală şi prima experienţă sexuală. La abilităţi trebuie învăţat despre luarea deciziilor conştiente dacă să aibă relaţii sexuale sau nu, să le refuze pe cele nedorite.

Între 12-15 ani este, previzibil, nevoie de predat despre masturbare şi orgasm, despre modul în care adolescentul trebuie să se bucure de actul sexual, fără grabă”.

În continuare, Patriarhia a amintit de articole din Constituție și Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi Legea educaţiei naţionale, ca argumente.

ADVERTISEMENT