News

Patriarhia se dezice de acțiunea Arhiepiscopiei Tomisului: ”Adevărata slujbă de Înviere a avut loc de Paşte”

26.05.2020 | 10:29
Patriarhia se dezice de actiunea Arhiepiscopiei Tomisului Adevarata slujba de Inviere a avut loc de Paste
ADVERTISEMENT

Patriarhia Română a lăsat să se înțeleagă că se dezice de acțiunea Arhiepiscopiei Tomisului, care a decis să reia Slujba de Înviere în noapte de 26 spre 27 mai.

Patriarhia se dezice de acțiunea Arhiepiscopiei Tomisului

Conform news.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a precizat că acțiunea Arhiepiscopiei Tomisului este asumată integral doar de ierarh şi de acest for bisericesc local.

ADVERTISEMENT

”Decizia Permanenţei Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la oficierea, în noaptea de 26 spre 27 mai, a slujbei numită ‘Odovania Învierii’ şi a Sfintei Liturghii la miezul nopţii, clerul acestei eparhii urmând a chema credincioşii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paşti, este una luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale”, a declarat Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române subliniază că adevărata slujbă a Învierii Domnului a fost oficiată în toate bisericile în noaptea de Paşti și lumina sfântă a ajuns atunci la cei mai mulţi dintre credincioşii ortodocşi.

ADVERTISEMENT

În 27 mai este Încheierea praznicului Învierii Domnului

”Dumnezeu să sporească această lumină a comuniunii în sufletele noastre ale tuturor şi să ne ajute pe toţi în dobândirea discernământului plin de iubire faţă de aproapele şi faţă de Biserică”, a mai spus Vasile Bănescu.

Arhiepiscopia Tomisului vrea să ofere credincioșilor L umina Învierii în noaptea de 26 spre 27 mai. Românii nu au putut participa la Slujba de Înviere, însă constănțenii pot retrăi acum momentul.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este posibil pentru că în 27 mai este Încheierea praznicului Învierii Domnului, când ”rânduiala slujbei prevede același început ca în Noaptea Învierii”.

Lumina Sfântă a fost adusă de Paște de la Ierusalim și este păstrată până în 27 mai în toate sfintele altare din biserici. Patriarhia Română a reamintit enoriașilor că vor putea participa la slujbe atâta timp cât poartă mască de protecție și păstrează o distanță de 1.5 metri între ceilalți oameni.

ADVERTISEMENT

Românii au fost privați în acest an de sărbătoarea Paștelui, din cauza pandemiei de coronavirus care a îmbolnăvit la nivel mondial peste cinci milioane de oameni.

ADVERTISEMENT