News

Patriarhul Daniel a surprins audiența la un eveniment. Bancul cu milițieni spus de Preafericitul Părinte. Video

Patriarhul Daniel a surprins audiența la un eveniment public, acolo unde a spus un banc cu milițieni.
21.08.2021 | 18:27
Patriarhul Daniel a surprins audienta la un eveniment Bancul cu militieni spus de Preafericitul Parinte Video
Patriarhul Daniel a surprins audiența la un eveniment. Bancul cu milițieni spus de Preafericitul Părinte. Video. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a surprins audiența în cadrul unui eveniment desfășurat la Mănăstirea Putna după ce a spus un banc cu milițieni.

Patriarhul Daniel, surprins într-o ipostază inedită. Bancul cu milițieni spus de Preafericitul Părinte

În acest weekend, Patriarhul Daniel, conducătorul Bisericii Ortodoxe din Românie, a fost surprins într-o ipostază rară la Mănăstirea Putna.

ADVERTISEMENT

Preafericitul Părinte le-a spus bancuri studenților cu care s-a întâlnit cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la ”Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni” și de la ”Primul Congres al Studenților Români de Pretutindeni”.

În cadrul evenimentului de la Mănăstirea Putna, Preafericitul Daniel le-a spus câteva bancuri studenţilor cu care s-a întâlnit. Unul dintre ele a fost despre miliţieni.

ADVERTISEMENT

”În unele filme era câte o frază în latină și atunci întrebau câte un milițian:

  • Tovarășe milițian, dumneavoastră sunteți om învățat.
  • Bineînțeles, că doar nu mă puneau aici degeaba milițian.
  • La filmul ăsta, vedeți, se încheie acum și scrie în latină: ”mens sana in corpore sano”. Ce înseamnă?
  • Mergeți sănătoși la casele voastre”, este bancul spus de Patriarhul Daniel.

Patriarhul nu s-a oprit aici. Acesta a continuat cu un alt banc despre spa-uri.

”Unii zic: cutare vilă, cutare hotel are spa. Ce înseamnă asta? Zice, apă și săpun. Nu, zic, nu e apă și săpun. E ”Sanus per acquam”, înseamnă sănătate prin intermediul apei. Ei, dar traduce omul cum poate.”, a adăugat Patriarhul Daniel.

ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel, decorat de președintele Iohannis cu Ordinul Naţional ”Steaua României”

În urmă cu o lună, Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost decorat de președintele țării, Klaus Iohannis.

Şeful statului i-a acordat distincţia patriarhului Daniel în semn de ”înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională la călăuzirea activităţii pastorale, misionare, culturale, sociale şi filantropice a Bisericii Ortodoxe Române, în ţară şi în diaspora, pentru sporirea binelui comun prin cultivarea dialogului interconfesional şi interreligios”.

ADVERTISEMENT

”Sunteţi întâiul Patriarh ales de la aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană. Aţi urmărit în această întreagă perioadă ca Biserica Ortodoxă Română să aibă locul ei pozitiv şi bine conturat în parcursul şi împlinirea destinului european al poporului român”, a spus preşedintele Iohannis la ceremonia de decorare.

Părinte Daniel a explicat că primește decorație ca semn de apreciere, nu doar a activității sale ca patriarh, ci ca o onoare pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română.

Totodată, acesta i-a mulțumit președintelui pentru aprecierea muncii pe care a depus-o BOR, amintind de eforturile făcute pentru românii din diaspora și pentru comunitățile acestora.

ADVERTISEMENT