News

Patriarhul Daniel anunţă că s-a vaccinat împotriva Covid-19

Patriarhul Daniel a recunoscut că s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, în timp ce se afla la Parlament, la finalul ședinței solemne cu ocazia Zilei Naționale.
24.11.2021 | 16:02
Patriarhul Daniel anunta ca sa vaccinat impotriva Covid19
ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel a afirmat că s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, când a fost întrebat de reporteri dacă s-a imunizat. Acesta a răspuns unor întrebări la finalul ședinței solemne cu ocazia Zilei Naționale.

”Să urmeze sfatul medicilor fiecare credincios”, a spus acesta, după ce a răspuns întrebările reporterilor.

ADVERTISEMENT

Totuși, el nu a vrut să dezvăluie cu ce ser s-a vaccinat, spunând că aceste informații sunt confidențiale.

„Toate datele sunt confidențiale”, a mai spus el.

Chiar dacă nu a îndemnat la vaccinare în mod explicit, Patriarhul Daniel preciza că este necesar ca toți credincioșii să respecte toate măsurile specificate de autorități.

ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel, mesaje pentru respectarea regulilor impuse de autorități. Nu a îndemnat vaccinarea

După ce, inițial, Patriarhul Daniel nu declara ferm convins că vaccinarea este necesară pentru a scăpa de pandemie și de numărul morților, iată că acum el susține că românii trebuie să asculte sfaturile primite de la medic.

Înainte, Patriarhul Daniel spunea că este nevoie ca oamenii să se roage mai des și să îi asculte pe medici, dar nu a spus clar că recomandă ca aceștia să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

“În această perioadă extrem de grea, când ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei care sufocă secțiile ATI ale spitalelor, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor.

Viaţa şi sănătatea, fiind daruri primite de la Dumnezeu, trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm”, este mesajul transmis de Patriarhul Daniel.

ADVERTISEMENT

Zvonuri privind vaccinarea patriarhului există chiar din această vară, după ce în presă au apărut informații conform cărora liderul Bisericii Ortodoxe Române s-ar fi imunizat contra noului coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat că instituția va anunța în mod public când ÎPS Daniel se va vaccina împotriva noului coronavirus.

„Părinte Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său şi care a reflectat la <caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum şi la faptulul că acesta este un drept, nu o obligaţie>. Dacă va decide să se vaccineze, aşa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunţa public lucrul acesta”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Iată că acum a fost făcut anunțul oficial chiar de patriarh în persoană.

ADVERTISEMENT