News

Patriarhul Daniel, mesaj de Bobotează pentru credincioși: „Primim prin Agheasma Mare şi vindecare de boli şi de patimi”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a ținut să transmită un mesaj românilor cu ocazia sărbătorii de Bobotează. Iată ce a avut de spus acesta în ziua de joi.
06.01.2022 | 14:59
Patriarhul Daniel mesaj de Boboteaza pentru credinciosi Primim prin Agheasma Mare si vindecare de boli si de patimi
ADVERTISEMENT

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a ținut să transmită un mesaj pentru toți credincioșii, pentru ziua de Bobotează.

Astfel, el a ținut să vorbească despre însemnătatea acestei sărbători, care este mult mai mult decât ar părea la prima vedere.

ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel, mesaj despre semnificațiile apei sfințite de la Bobotează

Patriarhul Daniel ținut să precizeze faptul că aghiasma mare, apa sfințită în ziua de Bobotează trebuie să ne reamintească de momentul în care Iisus Hristos a fost botezat, dar și de faptul că noi am fost botezați la rândul nostru conform credinței creștine.

În același timp, patriarhul a vorbit și despre efectele pe care apa sfințită le are și mai precis despre foloasele sale duhovnicești.

ADVERTISEMENT

Conform lui, odată ce aceasta apă este băută ea sfințește trupul și sufletul celui care o bea, dar și prin stropire se realizează același lucru.

De asemenea, patriarhul a mai transmis și că prin aghiasma mare putem să fim vindecați de boli și de patimi.

ADVERTISEMENT

“Care sunt foloasele duhovniceşti ale acestei ‘ape mari’ sau ale acestei Sfinţiri Mari a apei, numită Agheasma Mare? În primul rând ne aduce aminte de Botezul Domnului, în al doilea rând ne aduce aminte de botezul nostru. (…)

Binefacerile acestei Sfinţiri Mari a apei se extind, şi anume prin apa aceasta se curăţeşte sufletul şi trupul celui care gustă apa şi celui care se stropeşte sau este stropit cu ea, (…) primim prin Agheasma Mare şi vindecare de boli şi de patimi”, a transmis patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

ADVERTISEMENT

Apa sfințită poate fi folosită și pentru casă

De Bobotează, creștinii pot folosi apa sfințită nu numai pentru a fi băută de către ei, dar și pentru a stropi în interiorul casei sau în grădină pentru ca întregul lor loc în care trăiesc să fie unul sfințit și curățit.

„Iar în plus primim sfinţirea vieţii noastre şi alungarea puterilor potrivnice.

De aceea, credincioşii vor să sfinţească sufletul şi trupul, dar şi casa şi grădina şi ceea cea au împrejurul casei, pentru că binecuvântarea Iordanului înseamnă sfinţirea tuturor oamenilor care cred în Sfânta Treimi”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Apa sfințită se bea timp de opt zile, până la Odovania praznicului Botezului Domnului din data de 14 ianuarie. Apoi, aceasta se păstrează în case și poate fi băută numai cu acordul preotului.

ADVERTISEMENT