News

Ce a făcut Patriarhul Daniel în ziua alegerilor Europarlamentare. Părintele a oficiat o slujbă în Ilfov și a votat chiar și la Referendum. FOTO

26.05.2019 | 20:12
Ce a facut Patriarhul Daniel in ziua alegerilor Europarlamentare Parintele a oficiat o slujba in Ilfov si a votat chiar si la Referendum FOTO

Alegerile Europarlamentare din 26 mai dau tonul pentru calupul de alegeri în 2019 și 2020. Una dintre cele mai interesante opinii cu privire la viața politică din stat le are conducătorul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel. Interesant este că Preafericirea Sa încă nu a votat în aceste alegeri. În schimb, în duminica votului, acesta a ținut o slujbă la biserica Pasărea din județul Ilfov.

Ce a făcut Patriarhul Daniel în ziua alegerilor Europarlamentare

Astfel, liderul BOR a fost prezent la slujba de la mănăstirea ilfoveană pasărea, unde a ținut o predică cu ocazia celei de-a cincea Duminici de după sărbătorile Pascale: „Hristos Domnul cheamă la mântuire toate popoarele şi toate persoanele. Mântuitorul Iisus Hristos a rupt sau desfiinţat barierele mentale şi culturale dintre samarineni şi iudei şi i-a vindecat pe iudei de complexul superiorităţii lor faţă de samarineni şi pe samarineni de complexul inferiorităţii lor faţă de iudei”, a explicat Patriarhul României, anunță site-ul oficial al Patriarhiei Române, basilica.ro.

Apoi, la ora 17:30, Patriarhul României a mers să voteze la secția din cadrul Școlii numărul 74 Ienăchiță Văcărescu. După ce și-a exprimat votul, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române le-a oferit iconițe celor prezenți, anunță sursa citată. Din pozele distribuite de site-ul oficial al BOR, se poate vedea și cum Patriarhul Daniel a votat și la referendumul pentru justiție, propus de președintele României, Klaus Iohannis.

Patriarhul Daniel a votat la alegerile europarlamentare și la Referendum. *foto: basilica.ro
Patriarhul Daniel a votat la alegerile europarlamentare și la Referendum. Înainte de asta, a oficial o slujbă la Mănăstirea Pasărea *foto: basilica.ro

Mesajul codat al Patriarhului Klaus Iohannis, de la alegerile prezidențiale din 2014

Interesant este că Patriarhul nu este la prima izbândă de acest fel. Reamintim că la alegerile prezidențiale din 2014, Preafericirea Sa a fost mai degrabă de partea lui Victor Ponta, pentru ca apoi să își schimbe radical opțiunea în dimineața turului 2 al alegerilor:

„De multe ori ne vine în ajutor un străin pe care nu l-am văzut vreodată sau de la care niciodată nu am aşteptat un ajutor. Prin aceasta, Evanghelia de astăzi ne arată, aşadar, că fiecare om din lumea aceasta, indiferent de etnie, stare socială sau vârstă, are o valoare eternă şi unică.  În istoria poporului român, ca răspuns la rugăciunile sale pentru a dobândi libertatea şi unitatea naţională, adesea Dumnezeu a lucrat chiar şi prin oameni străini de neamul nostru. De pildă, România Mare s-a realizat mai ales şi prin conducători ai României ca regele Ferdinand şi regina Maria, care nu aveau deloc sânge românesc în venele lor. Când Dumnezeu voieşte ca să se ridice şi să ajute un popor, lucrează prin cine voieşte El”, predica în dimineața zilei de 16 noiembrie Preafericitul.