ADVERTISEMENT
News

Patriarhul Ucrainei are Covid-19, după ce afirmase că boala este pedeapsă divină din cauza căsătoriilor gay

Autor: Adrian Baciu | 09.09.2020 | 14:52
Patriarhul Ucrainei are Covid-19, după ce afirmase că boala este pedeapsă divină din cauza căsătoriilor gay
Patriarhul Ucrainei are Covid-19, după ce afirmase că boala este pedeapsă divină din cauza căsătoriilor gay. Sursa foto: hepta.ro

Patriarhul Ucrainei, Filaret, cel care la începutul acestui an spunea că pandemia de Covid-19 a apărut din cauza căsătoriei între persoanele de același sex, a fost depistat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 91 de ani, conducătorul Bisericii Ortodoxe de la Kiev are o formă medie a bolii, fapt pentru care a necesitat spitalizarea.

Reprezentanții bisericii din Ucraina au emis un comunicat în care informează că sănătatea liderului lor este ”stabilă”, potrivit NBC.

ADVERTISEMENT

Patriarhul Ucrainei, infectat Covid-19

În cursul zilei de miercuri, Biserica Ortodoxă Ucraineană a dat publicității un comunicat în care anunță că Patriarhul Filaret al Kievului, ajuns la 91 de ani, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, fapt pentru care a și fost internat în spital.

Conform informațiilor postate și pe pagina de socializare a patriarhului, acesta se află într-o stare stabilă, fiind monitorizat în permanență și supus tratamentului specific celor bolnavi de SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

”Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru Preasfinția Sa Patriarhul Filaret, pentru ca Domnul Atotputernic și Atotputernic Dumnezeu să-l vindece pe Patriarh”, s-a mai menționat în postarea respectivă.

Filaret al Kievului: ”Pandemia, o pedeapsă divină din cauza căsătoriilor gay”

La începutul pandemiei, în luna martie a acestui an, patriarhul Filaret al Kievului a intrat în atenția publicului internațional după ce a declarat, în timpul unui interviu acordat unei televiziuni locale din Ucraina, că pandemia de coronavirus nu este altceva decât o pedeapsă divină venită din cauza căsătoriilor dintre homosexuali.

ADVERTISEMENT

”Pandemia este pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcatul omului și păcătoșenia umanității. În primul rând mă refer la căsătoria homosexuală”, a afirmat Patriarhul Kievului, precizând, totodată, că ”aceste relații gay sunt cauza coronavirusului”.

Poziția șefului Bisericii din Ucraina a stârnit numeroase critici. Multe organizații care apără drepturile persoanelor LGBT au adoptat poziții ferme și l-au criticat public pe patriarh.

ADVERTISEMENT

În luna aprilie, o organizație ucraineană care luptă pentru apărarea drepturilor persoanelor LGBT a anunțat că l-a dat în judecată pe patriarh, precizând, prin vocea președintelui organizației, că, în vremurile moderne, asemenea afirmații sunt depășite.

”Trebuie să le arătăm oamenilor că astfel de declarații venite din partea liderilor bisericii din Ucraina nu-și mai au locul”, a declarat atunci liderul Insight, Olena Șevcenko, conform NBC.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!