Sporturi

Patricia Ţig s-a certat cu toată lumea pe Chatrier! A ţipat la fanii francezi şi la soţul ei: “Aş schimba total atitudinea mea!”

03.10.2020 | 21:48
Patricia Tig sa certat cu toata lumea pe Chatrier A tipat la fanii francezi si la sotul ei As schimba total atitudinea mea
ADVERTISEMENT

Patricia Ţig a fost eliminată în turul 3 la Roland Garros 2020, după înfrângerea în fața Fionei Ferro, scor 6-7 (7), 6-4, 0-6. Partida s-a jucat pe arena Philippe Chatrier, iar jucătoarea din România nu şi-a putut controla emoţiile.

Primul set a fost unul foarte echilibrat, iar ambele jucătoare au ratat şanse importante de a se distanţa. La 4-4, Patricia a pus presiune pe serviciul adversarei sale. S-a ajuns la avantaje, dar românca a ratat câteva mingi importante.

ADVERTISEMENT

“Câte dracu’ să mai ratez”, a strigat Patricia spre Răzvan Sabău, soţul şi antrenorul ei. Apoi a lovit cu putere câteva mingi, fiind imediat huiduită de fanii francezi de pe Chatrier. S-a ajuns în cele din urmă în tiebreak, unde Patricia a avut din nou o descărcare nervoasă.

Patricia Țig, după reacțiile nervoase din meciul cu Fiona Ferro: “Cred că o să primesc o amendă”

După prima minge de set pe care a salvat-o, Patricia Țig a urlat spre tribună. A fost imediat taxată de fanii de pe Chatrier, care au huiduit-o. Nici românca nu s-a lăsat mai prejos și a mai țipat o dată spre tribune.

ADVERTISEMENT

Lucrurile au culminat în setul decisiv, în care românca s-a concentrat mai mult pe disputa cu publicul decât pe joc. A avut inclusiv o nouă răbufnire la adresa antrenorului său.

“Nu m-am concentrat pe jocul meu, ci pe lucruri pe care nu le pot controla. Este dificil, şi eu la Bucureşti am avut parte de un public activ. Şi m-au ajutat foarte mult. Ţinea de mine să mă concentrez pe joc, dar nu am putut asta.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv nu am mai avut energie în setul decisiv. Primul set a fost foarte disputat. Fizic, dar şi mental. Nu am reuşit să gestionez momentele bune din primul set. Nu mi-am luat ocaziile pe care le-am avut. Cred că este normal ca publicul să o încurajeze pe ea”, a declarat Patricia Țig.

Totuși, parcursul până în turul 3 a mulțumit-o pe Patricia Țig, dar ea se așteaptă și la o amendă după reacțiile din meciul cu Ferro: “La simplu am reuşit să lupt pentru fiecare punct, am reînvăţat cum e să joci pe puncte după lunile de pauză. Sunt mulţumită de nivelul meu de joc. Când pui osul la treabă vin şi rezultatele mai devreme sau mai târziu”, a mai spus Țig.

ADVERTISEMENT