Sporturi

Patrick Mahomes a semnat cel mai mare contract din istoria sportului. Va câştiga 477 de milioane de dolari în 10 ani

07.07.2020 | 17:53
Patrick Mahomes a semnat cel mai mare contract din istoria sportului Va castiga 477 de milioane de dolari in 10 ani
ADVERTISEMENT

Patrick Mahomes este quarterback-ul echipei de fotbal american Kansas City Chiefs, cu care a reuşit să câştige ultimul Super Bowl, la finalul căruia a fost declarat cel mai bun jucător de pe teren.

Jucătorul, care pe 17 septembrie va împlini 25 de ani, a semnat prelungirea contractului cu actuala s-a echipă. Contractul, în valoare de 477 de milioane de dolari pe 10 ani, este cel mai mare din istoria sportului mondial.

ADVERTISEMENT

Top 5 este completat de alte patru înţelegeri din SUA, printre beneficiari numărându-se un boxer şi trei jucători de baseball, din MLB. S-a luat în calcul exclusiv suma totală la semnătură, şi nu venitul mediu anual.

Patrick Mahomes, contract-record în NFL şi în lume

„Cu stilul lui dinamic de joc şi personalitatea captivantă, Patrick este unutl dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi jucători care au îmbrăcat vreodată echipamentul lui Chiefs. Sunt încântat ca va rămâne la club pentru mulţi ani“, a declarat Clark Hunt, conducătorul lui Kansas City Chiefs.

ADVERTISEMENT

Mahomes a ajuns în Kansas în 2017, când a fost a 10-a opţiune la general, în draft-ul sezonului respectiv. El a condus echipa spre primul titlu după 50 de ani în februarie, când a reuşit să câştige Super Bowl-ul. Quarterback-ul a fost cel mai bun jucător din NFL în 2018, când a doborât mai multe recorduri. În ultimul sezon a fost cel mai bun pasator din ligă.

Patrick Mahomes, cel mai mare contract din sport. FOTO: hepta.ro
Patrick Mahomes, cel mai mare contract din sport. FOTO: hepta.ro

„Aţi fost lângă mine de la început. De la debut până am devenit titlular. Ne-aţi ajutat să trecem peste greutăţi. Să devenim campioni. Şi rămânem împreună… pentru mult timp“, a fost mesajul lui Patrick pentru fani.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Patrick Mahomes de 477 de milioane de dolari are 63 de milione garantate şi 141 de milioane garantate în caz de accidentare.

Locul 2 – Mike Trout: 430 de milioane

Mike Trout, 28 de ani, a făcut parte de 8 ori din MLB All-Star. De asemenea, a fost desemnat de trei ori Cel Mai Bun Jucător din Liga Americană de Baseball şi a primit de şapte ori trofeul Silver Slugger, acordat celor mai buni jucători ofensivi pe fiecare poziţie.

ADVERTISEMENT
Mike Trout. FOTO: hepta.ro
Mike Trout. FOTO: hepta.ro

Tocmai de aceea, Los Angeles Angels i-a pus pe masă un contract de 430 de milioane de euro, valabil 12 ani, până în 2031. 20 de milioane a primit numai la semnătură.

Locul 3 – Canelo Alvarez: 365 de milioane

Boxerul mexican Canelo Alvarez a dat lovitura la finalul lui 2018, când şi-a pus semnătura pe un contract de 365 de milioane de dolari, stabilind un nou record la vremea respectivă. Mai mult, înţelegerea mexicanului e valabilă pentru numai 5 ani, în care se angajează la 11 lupte în ring.

Canelo Alvarez. FOTO: hepta.ro
Canelo Alvarez. FOTO: hepta.ro

Canelo, 29 de ani, a semnat cu DAZN, un serviciu de streaming care consideră că a dat lovitura. Boxerul este unul dintre cei mai buni ai lumii, fiind campion mondial la patru categorii de greutate. El are o singură înfrângere în carieră, în faţa legendei Floyd Mayweather.

Locul 4 – Bryce Harper: 330 de milioane

Al doilea jucător de baseball din acest top este Bryce Harper, de la Philadelphia Phillies. Este considerat un jucător complet, lucru extrem de rar în acest sport. Harper poate lovi cu putere, are un procentaj bun la bătaie, poate alerga bine între baze, aruncă precis şi e bun şi în câmp, în defensivă. Poate evolua pe orice post… mai puţin de pitcher.

Bryce Harper. FOTO: hepta.ro
Bryce Harper. FOTO: hepta.ro

Starul bun la toate, al lui Phillies nu putea să nu aibă un contract pe măsura valorii sale. Aşa că a semnat, în 2019, o înţelegere valabilă pe 13 ani, pentru o sumă totală de 330 de milioane de dolari. În 2032, va termina contractul, la vârsta de 40 de ani.

Locul 5 – Giancarlo Stanton: 325 de milioane

Giancarlo Stanton este bătaciul de serviciu şi vedeta echipei de baseball New York Yankees. La 1,98 m şi 111 kg, este o forţă a naturii care reuşeşte cu regularitate lovituri decisive. În 2017, a avut 59 de home-run-uri, cele mai multe din ultimii 16 ani.

Giancarlo Stanton. FOTO: hepta.ro
Giancarlo Stanton. FOTO: hepta.ro

Contractul cu Yankees îi expiră în 2029. L-a semnat în 2016, pentru o sumă astronomică la vremea aceea: 325 de milioane de dolari. Deşi au trecut 4 ani de la parafarea înţelegerii, el prinde în continuare top 5.

 

ADVERTISEMENT