Sport

Patrick Mouratoglou a dezvăluit de ce a ales să o antreneze pe Simona Halep: „Este un vis să lucrez cu o astfel de jucătoare”

Colaborarea dintre Simona Halep (30 de ani) și Patrick Mouratoglou (51 de ani) este de bun augur. De când se pregătește cu antrenorul francez, românca are rezultate foarte bune.
10.05.2022 | 18:28
Patrick Mouratoglou a dezvaluit de ce a ales sa o antreneze pe Simona Halep Este un vis sa lucrez cu o astfel de jucatoare
Simona Halep și Patrick Mourtaglou. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep (locul 21 WTA) se pregătește pentru duelul cu Danielle Collins (locul 9 WTA), în turul doi al turneului de la Roma. Constănțeanca se prezintă într-o formă bună, mai ales după începerea colaborării cu francezul Patrick Mouratoglou.

Patrick Mouratoglou a vorbit despre colaborarea cu Simona Halep: „O admir foarte mult, este incredibilă”

Halep și Mouratoglou au debuat în tandemul jucătoare-antrenor la turneul de la Madrid, acolo unde românca a fost liminată în faza sferturilor de Ons Jabeur. În primul tur, la Roma, Simona a câștigat meciul cu Alize Cornet, scor 6-4, 6-4.

ADVERTISEMENT

„Ca de obicei, când este o colaborare nouă, vrei să vezi cum decurge, dacă există o încredere reciprocă, dacă este de succes. Este bine să ne oferim puțin timp. Dar până acum totul este excelent, din punctul meu de vedere.

Sunt foarte fericit alături de Simona, o admir foarte mult, este incredibilă. Ce a realizat până acum este special, a fost lider mondial, a câștigat două turnee de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Simt că este extrem de motivată să revină la cel mai înalt nivel, apoi să realizeze lucruri mai bune decât în trecut, dacă este posibil. Pentru mine, ca antrenor, este un vis să lucrez împreună cu o jucătoare care are acest istoric în circuit și această motivație.

Probabil că aveam mai multe opțiuni, dar nu mai eram pe ‘piață’ de zece ani, pentru că am lucrat cu Serena Williams. M-am gândit, am luat legătura cu Simona și m-am gândit “Mi-aș dori să lucrez mai mult cu altă jucătoare decât cu ea?”. Răspunsul a fost că n-am găsit nicio altă jucătoare.

ADVERTISEMENT

Ulterior, n-a mai fost nicio discuție, pentru că nu voiam să mai fiu antrenor liber și nu am crezut că voi găsi o altă jucătoare încântătoare precum Simona.

Când era o adversară, am admirat-o foarte mult pe Simona. Era foarte greu de învins, datorită deplasării ei pe teren și datorită constanței în joc. Când Serena a jucat împotriva ei, știam că dacă nivelul de concentrare al Serenei scade foarte puțin, va avea imediat probleme.

ADVERTISEMENT

Simona a știut să-și utilizeze calitățile la maximum, nu mulți jucători pot reuși asta. Asta spune multe despre mentalitatea ei și despre conduita ei profesională”, a declarat Patrick Mouratoglou, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT