Sport

Patrick Mouratoglou, impresionat de parcursul lui Novak Djokovic la Turneul Campionilor. Ce a spus antrenorul Simonei Halep

Novak Djokovic a intrat în istoria tenisului după ce s-a impus la Turneul Campionilor. Patrick Mouratoglou a postat un mesaj în care a remarcat parcursul de vis al lui Nole.
21.11.2022 | 11:37
Patrick Mouratoglou impresionat de parcursul lui Novak Djokovic la Turneul Campionilor Ce a spus antrenorul Simonei Halep
Patrick Mouratoglou, impresionat de calitățile lui Novak Djokovic. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a încheiat excelent sezonul 2022. Fostul lider mondial a câștigat toate meciurile de la Turneul Campionilor și a încasat cel mai mare premiu din istoria tenisului, peste 4,7 milioane de dolari. Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a ținut să-l laude pe tenismenul sârb după săptămâna excepționalăl de la Torino.

Patrick Mouratoglou, încântat de performanța lui Novak Djokovic la Turneul Campionilor

Novak Djokovic a pus capăt cu bine unui sezon dificil. Legendarul tenismen nu a putut participa la Australian Open și US Open pentru că nu s-a vaccinat. Patrick Mouratoglou l-a felicitat printr-o postare pe rețelele de socializare pe Novak Djokovic după ce a câștigat partida împotriva lui Casper Ruud, scor 7-5, 6-3.

ADVERTISEMENT

Antrenorul francez al Simonei Halep, care a declarat că o sprijină pe sportiva din România după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open, a dezvăluit ce îl impresionează cel mai mult la Novak Djokovic.

„Cel mai impresionant lucru la Novak este capacitatea lui de a câștiga fără a fi aproape de cel mai bun nivel al său. A demonstrat-o pe parcursul întregului turneu”, a spus Patrick Mouratoglou, printr-un mesaj pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Patrick Mouratoglou a dezvăluit secretul lui Novak Djokovic

Antrenorul francez, care deține cea mai cunoscută academie de tenis din lume, a enumerat principalele calități ale lui Novak Djokovic și a dezvăluit secretul din spatele jocului foarte bune al lui Nole.

„Are o capacitate uriașă de a rezolva probleme, o abilitate uriașă de a depăși dificultăți și este un mare campion în negocierea momentelor importante dintr-un meci”, a mai spus Mouratoglou pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

Grație succesului de la Turneul Campionilor, Novak Djokovic a urcat până pe locul 5 în ierarhia ATP. Fostul lider mondial va participa la un turneu demonstrativ în luna decembrie „Liga Mondială de tenis”. Tenismenul sârb îi va înfrunta pe rând pe Alexander Zverev, Nick Kyrgios și Felix Auger-Aliassime.

Novak Djokovic a obținut cel mai mare premiu financiar din istoria tenisului

Novak Djokovic a scris istorie la Turneul Campionilor. Tenismenul sârb a câștigat toate meciurile, atât cele din grupe, cât și cele din fazele eliminatorii și a plecat acasă cu un cec în valoare de 4,7 milioane de dolari, cel mai mare premiu din istoria tenisului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tenismenul sârb l-a egalat pe Roger Federer la numărul de trofee obținute la Turneul Campionilor, 6 la număr. În drumul spre titlu, Novak Djokovic a trecut de Tsitsipas, Rublev și Medvedev în grupe.

În semifinale, Novak Djokovic a trecut după două tie-break-uri de Taylor Fritz, în timp ce în marea finală s-a impus în minimum de seturi în fața lui Casper Ruud. „Vreau să îl felicit pe Ruud, a avut un an excepțional. Am doar cuvinte de admirație pentru el și familia lui.

Știu că și-ar fi dorit să câștige una dintre cele 3 finale, dar e tânăr, are timp. Cu siguranță va câștiga un turneu mare în curând”, a spus Djokovic, la finalul partidei cu Ruud.

ADVERTISEMENT