Sport

Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep, cucerit de sportiva româncă: „E foarte inteligentă și sensibilă! Totul a fost instant!”

Patrick Mouratoglou (51 de ani) a oferit un prim interviu după ce a devenit noul antrenor al Simonei Halep (30 de ani). Acesta a avut numai cuvinte de laudă pentru sportiva româncă.
07.04.2022 | 22:06
Patrick Mouratoglou noul antrenor al Simonei Halep cucerit de sportiva romanca E foarte inteligenta si sensibila Totul a fost instant
Patrick Mouratoglou (51 de ani) a oferit un prim interviu după ce a devenit noul antrenor al Simonei Halep (30 de ani)
ADVERTISEMENT

În ultimii zece ani, Patrick Mouratoglou a fost antrenorul Serenei Williams. Însă, după ce și-a încheiat colaborarea cu tenismena din SUA, a bătut palma cu Simona Halep.

Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep, cucerit de sportiva româncă

Tehnicianul francez a avut numai cuvinte de laudă la adresa Simonei Halep, considerând că sportiva româncă mai are multe de zis în tenisul profesionist.

ADVERTISEMENT

Totodată, Mouratoglou susține că între el și Halep s-a creat o conexiune la puțin timp după ce s-au cunoscut.

„Obiectivul este ca atunci când se va retrage să poată spune că a făcut maximum. A fost #1, a câștigat turnee de Grand Slam. Nu e niciun motiv pentru care să nu poată face toate astea din nou.

ADVERTISEMENT

E o campioană. Își poate îmbunătăți jocul în multe aspecte și are încă foame de performanță. Asta e o bază fantastică pe care să construiești ceva egal sau chiar mai bun decât până acum. 

Nu ne vom seta limite. Vreau să îmbunătățesc fiecare detaliu, fizic, mental, tehnic, tactic. Deja am discutat pe multe teme, de la joc la fitness și antrenamente. Sunt multe lucruri care pot fi făcute mai bine și ea e concentrată pe asta. 

ADVERTISEMENT

Serena a învins-o (n.r. 10-2 în meciurile directe), în afară de un meci extrem de important, finala de la Wimbledon, unde a jucat incredibil. Am respectat-o pentru joc și intensitate. Știam că de câte ori evoluează împotriva Simonei, Serena scade puțin concentrarea, iar Simona profita imediat. 

Conexiunea a fost foarte rapidă, am discutat două ore prima dată. Uneori simți imediat legătura. Alteori durează. În cazul Simonei, totul a fost instant. E foarte inteligentă și sensibilă, a fost extrem de deschisă cu mine așa că a fost simplu. Mi-a făcut munca ușoară și mi-a dat senzația că vrea să muncească și să fie dedicată proiectului nostru. 

ADVERTISEMENT

Prima parte a sezonului a fost ok, dar turneele de la Doha și Dubai nu au fost grozave pentru că nu era sigură pe ea, nu a jucat bine. A făcut un efort mare la Indian Wells, a ajuns în semifinale, s-a accidentat. S-a descurcat ok în acest sezon, dar poate mult mai mult”, a declarat Patrick Mouratoglou, pentru Tennis Majors.

ADVERTISEMENT