Sport

“Patrick Mouratoglou nu ar discuta niciodată cu Simona Halep strategii legate de familia ei.” Adevărul despre absența părinților lui Halep de la Wimbledon 2022. Exclusiv

Tania şi Stere Halep nu au fost alături de fiica lor, Simona, la turneul londonez, iar membrii familiei au dezvăluit pentru FANATIK că motivul surprinzătoarei absențe este unul firesc și nu ține de lucruri ascunse.
09.07.2022 | 11:24
Patrick Mouratoglou nu ar discuta niciodata cu Simona Halep strategii legate de familia ei Adevarul despre absenta parintilor lui Halep de la Wimbledon 2022 Exclusiv
Părinţii Simonei Halep au lipsit de la Wimbledon deoarece au fost la tratament la Băile Felix. Fotomontaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După o perioadă mai puțin fastă, presărată cu accidentări și evoluţii mai degrabă oscilante, Simona Halep pare că și-a regăsit forma de altădată la ediția din 2022 a turneului pe iarbă de la Wimbledon. Sportiva noastră a ajuns până în faza semifinalelor, dar, pentru întâia oară, nu a avut alături familia în tribunele londoneze.

Membrii familiei Simonei Halep au clarificat pentru FANATIK motivele pentru care Tania şi Stere Halep nu au fost în loja de la Wimbledon

Lipsa familiei Halep de la „All England Club” a surprins pe multă lume, mai ales că în ultimii 12 ani cei dragi Simonei nu au absentat niciodată de la vreun turneu de Grand Slam. Plus că Wimbledonul era considerat competiția favorită a tatălui, Stere Halep, așa cum dezvăluise chiar acesta într-un interviu acordat FANATIK. Presa a speculat că motivul absenței a fost faptul că antrenorul Patrick Mouratoglou și Simona ar fi avut o înțelegere de genul “fără familie la Wimbledon!”, pentru ca românca să fie concentrată 100% pe tenis și să nu mai fie distrasă de nimic altceva!

ADVERTISEMENT

FANATIK a luat legătura cu  membri ai familiei Halep, în încercarea de a desluși misterul: de ce Tania și Stere Halep nu au fost alături de fiica lor la tradiționala competiție pe care S1mo a câștigat-o în 2019?

“S-au dus și ei la băi, ca tot omul…”

Motivele sunt unele obiective, firești, și nu au legătură cu vreun membru al staff-ului Simonei, cu atât mai puțin cu Mouratoglou, susţin aceştia. „Da, e adevărat, părinții Simonei nu au fost la Wimbledon, ceea ce poate părea puțin curios. Dar când vine vorba despre S1mo, presa este mereu în căutare de senzațional… E și normal pe undeva, ținând cont de priza Simonei la public și de interesul fanilor pentru tot ce se întâmplă în jurul ei. Aici, însă, nu e nimic senzațional…”

ADVERTISEMENT

“Pur si simplu, așa s-a făcut planul încă din iarnă… Părinții au hotărât să meargă la Roland Garros și să nu vină la Wimbledon. Au și ei o vârstă, de 15 ani sunt tot pe avioane și le vine tot mai greu… Stere şi Tania Halep au fost în vacanţă, la băi, Băile Felix sau ceva de genul, pentru tratament balnear. Din această cauză nu au fost lângă Simona la Londra”, au declarat membri ai familiei Halep, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Mama lui Toni Iuruc este bolnavă, internată de două săptămâni la spital

Pe lângă părinți, nici soţul Simonei Halep, Toni Iuruc, nu a putut să-i fie alături campioanei noastre la turneul londonez. Dar și soțul a fost „absent motivat”, acesta confruntându-se cu probleme personale care l-au forţat să rămână în ţară.

ADVERTISEMENT

„Toni Iuruc nu a ajuns la Londra, deşi și-a dorit enorm, fiindcă mama sa este bolnavă şi se află în spital de două săptămâni. A fost un concurs de împrejurări cu toată familia, nicidecum vreo strategie, care a dus la situaţia ca niciun membru să nu fie prezent la Wimbledon, chiar dacă Simo a obţinut un rezultat cu adevărat remarcabil, accederea în semifinale. La cât de apropiată este Simo de părinți, mai ales de mama ei, pe care o divinizează, cum ați putea să credeți că ar accepta vreodată cea mai mică sugestie de genul «No family at Wimbledon»?”, au povestit aceleași surse pentru FANATIK.

„Mouratoglou e un profesionist de calibru, care se bazează pe relaţii de respect reciproc cu sportivii săi”

Membrii familiei susțin că niciodată nimeni nu poate lua decizii privind orice fel de strategii decât Halep însăşi: “Simo este o persoană foarte fermă, care ia singură hotărârile ce-i pot influența viața ori cariera. Se înconjoară de persoane de încredere şi cu care are chimie, se sfătuieşte cu ele, bineînţeles, dar Simo are întotdeauna ultimul cuvânt în echipă!”

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Halep, francezul Patrick Mouratoglou, este considerat “motorul” revitalizării jucătoarei românce, de când cei doi au început colaborarea.

„Nici Patrick Mouratoglou nu este genul de antrenor care să impună sportivilor anumite lucruri, mai ales când vine vorba de familie. Este un profesionist cu ştaif, care lucrează şi şi-a consolidat renumele bazându-se pe relaţii de respect reciproc cu jucătorii săi şi sub nicio formă nu se pune vreodată problema ca Mouratoglou sau orice alt antrenor să-i solicite ceva Simonei cu privire la familia ei! În tenisul profesionist e ceva normal, când lucrezi cu campioni de talia Simonei”, au conchis apropiații familiei Halep pentru FANATIK.

  • 6 este numărul de turnee la care Patrick Mouratoglou a fost alături de Simona Halep până acum
ADVERTISEMENT