Sport

Patrick Mouratoglou, cea mai dură reacție de la izbucnirea scandalului de dopaj pentru Simona Halep. Cum a comentat dubla campioană de Grand Slam. Update

Simona Halep are noi probleme de dopaj după ce au apărut nereguli la pașaportul său biologic, dar Patrick Mouratoglou a sărit în apărarea sportivei.
21.05.2023 | 16:53
Patrick Mouratoglou cea mai dura reactie de la izbucnirea scandalului de dopaj pentru Simona Halep Cum a comentat dubla campioana de Grand Slam Update
Simona Halep are noi probleme de dopaj după ce au apărut nereguli la pașaportul său biologic, dar Patrick Mouratoglou a sărit în apărarea sportivei. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
21-05-2023
13:57

Halep i-a mulțumit lui Mouratoglou

Simona Halep a ținut să-i mulțumească antrenorului său Patrick Mouratoglou, care a avut o reacție acidă la adresa ITIA, după ce forul a anunțat noi acuzaţii de dopaj la adresa româncei, cauzate de “neregularităţi” ale paşaportului biologic.

”Mulţumesc din suflet Patrick Mouratoglou pentru că mi-ai fost aproape şi un sprijin permanent. Vom lupta pentru adevăr până la capăt”, a scris Halep, într-un story pe Instagram, cu trimitere la declaraţia antrenorului francez.

Patrick Mouratoglou dopaj Simona Halep

Jucătoarea a fost depistată pozitiv cu roxadustat, la US Open, în luna septembrie a anului trecut. Problemele jucătoarei de tenis sunt tot mai mari după noile acuzaţii de dopaj, cauzate de “neregularităţi” ale paşaportului biologic.

Noile acuzații de dopaj la adresa Simonei Halep l-au înfuriat pe Patrick Mouratoglou

Tocmai acest noi acuzații de dopaj la adresa Simonei Halep l-au deranjat extrem de tare pe antrenorul Patrick Mouratoglou. Acesta a izbucnit la adresa celor de la ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului) și crede că investigația acestora nu este una corectă.

ADVERTISEMENT

”În primul rând, vreau să spun că am plănuit să stau departe de orice comentariu public în privința cazului Simonei Halep. Chiar am crezut că ITIA va efectua o investigație dreaptă și că va stabili adevărul. Faptul că acum nu mai cred același lucru este deranjant și m-a făcut să scriu, în sfârșit, aceste rânduri.

Am avut norocul să o întâlnesc pe Simona Halep în aprilie 2022. Am muncit din greu din acel moment. Vreau să spun câteva cuvinte despre ea, pentru cei care n-au întâlnit-o: am descoperit în Simona un caracter rar.

ADVERTISEMENT

Este amabilă, dulce, nu are nicio urmă de agresivitate, niciun fel de invidie față de cei din jur. Și-a dedicat întreaga viață tenisului. E pasiunea ei din copilărie. Nu a tatălui ei, nu a mamei, nu a familiei. Doar a ei! E evident că a primit o educație aleasă, cu niște valori extrem de puternice.

Onestitatea ei este în afara oricărui dubiu. Știu că SUB NICIO FORMĂ, NICIODATĂ, nu ar fi făcut ceva ilegal. Sprijinul primit din lumea tenisului a fost extrem de puternic, asta deoarece oamenii au fost convinși că nu ar fi făcut niciodată așa ceva”, a scris Mouratoglou, pe rețele de socializare.

ADVERTISEMENT

Francezul, nemulțumit de direcția anchetei făcută de ITIA

Antrenorul francez îi acuză pe cei de la ITIA că încearcă să fabrice un caz prin anunțul că există nereguli în pașaportul biologic al sportivei și asta deoarece nu au găsit nicio substanță dopantă în corpul Simonei după prima acuzație de dopaj.

”Din ziua în care ITIA a a acuzat-o, am fost alături de ea și voi continua să fiu în fiecare zi. O voi sprijini în lupta ei pentru adevăr. Sunt un susținător al sportului curat. Cred că tenisul are nevoie de un sistem anti-doping capabil să descopere trișorii.

ADVERTISEMENT

Acestea fiind spuse, sunt extrem de șocat de modul în care acest caz a fost condus. Credeam că ITIA va urma scopul suprem, acela de a stabili adevărul, dar e clar că ei încearcă doar să demonstreze vinovăția. Asta deși Simona a putut arăta multiple dovezi ale inocenței ei începând cu decembrie 2022.

Această ultimă acuzație care i-a fost trimisă ieri și care e legată în totalitate de primul caz este o pură interpretare a pașaportului ei biologic. Cu alte cuvinte, ITIA nu a găsit nicio substanța ilegală în sângele ei, doar remarcă că parametrii sângelui ei sunt suspicioși”, a continuat el.

Mouratoglou cere judecarea cât mai rapid a cazului

Patrick Mouratoglou le-a cerut celor de ITIA să înceteze cu hărțuirea sportivei sale și să nu mai amâne judecarea cazului în care Simona Halep ar fi fost descoperită dopată la US Open cu roxadustat.

”Experți renumiți care au analizat probele au ajuns la concluzia că afirmația ITIA este total greșită și interpretată într-un mod răuvoitor. Sângele Simonei era perfect normal. Simona a transmis clar că nu cere un tratament special, doar respectarea regulamentului care prevede judecarea de către un tribunal independent.

Din cauza asta le cer celor de la ITIA să oprească această hărțuire și să nu mai amâne constant judecarea cazului. Ar fi trebuie să aibă loc în februarie, acum e plănuită pentru finalul lunii mai”, a încheiat Mouratoglou.

ADVERTISEMENT