Sport

Patrick Mouratoglou rupe tăcerea în cazul Simonei Halep: ”Vom trece prin asta împreună”

Destul de tăcut după apariția cazului de dopaj al Simonei Halep, antrenorul acesteia, Patrick Mouratoglou, oferă și prima sa declarație oficială, pe rețelele sociale.
25.10.2022 | 16:27
Patrick Mouratoglou rupe tacerea in cazul Simonei Halep Vom trece prin asta impreuna
Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a oferit prima declarație amplă după declanșarea scandaluli de dopaj. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

De vineri, zi în care a apărut informația privind faptul că Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open, cazul este întors pe toate fețele. Și n-au lipsit nici referirile la posibilii vinovați pentru situație. Între aceștia, și antrenorul său, Patrick Mouratoglou. Cel care, s-a limitat la un scurt comentariu pe InstaStory. Acum însă vine, pe pagina sa oficială, cu o postare mai amplă.

”Împreună, vom lupta să demonstrăm adevărul”, spune Mouratoglou

”Te susțin 100% în această luptă Simona. „Vom trece prin asta împreună”, a scris antrenorul Simonei Halep pe pagina oficială de Instagram. Iar Simona i-a răspuns: ”Așa vom face, Patrick!”

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost, până acum, singura reacție din partea celui care se ocupă de pregătirea Simonei de mai bine jumătate de an după ce numărul 9 WTA a făcut publică vestea privind cazul de doping.

Și nu au lipsit speculațiile. Sau chiar acuzațiile îndreptate împotriva antrenorului și a staff-ului acestuia. Cum este declarația fostului manager de comunicare al jucătoarei, Cosmin Hodor.

ADVERTISEMENT

”N-am toate informațiile și nu știu ce s-a întâmplat acolo în echipă. În primul rând te duce cu gândul la echipă (n.r. – afirmația Simonei Halep că se simte trădată).

Poate că s-a gândit că în anumite momente, în turneele în care a fost în ultima perioadă, i s-a întâmplat ceva. Eu nu sunt adeptul teoriei conspirației.

ADVERTISEMENT

Probabil că în declarația aia ea lasă să se înțeleagă anumite lucruri”, a spus Hodor la Digi Sport.

Reacție amplă

Ei bine, acum, iată, Patrick Mouratoglou revine cu un mesaj amplu. În care spune că vestea i-a produs un șoc și că se confruntă în premieră cu o astfel de situație.

ADVERTISEMENT

Că a ales să fie relativ tăcut în această perioadă și a preferat să o susțină pe Simona. Dar și că Halep este un model de integritate, nu i-a trecut prin minte să folosească substanțe interzise. Și că vor lupta împreună să demonstreze adevărul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)

”Bună tuturor,

În primul rând, vreau să vă spun prin ce şoc a trecut echipa noastră din momentul în care a Simona a fost anunţată că a fost testată pozitiv la US Open. În cei aproape 30 de ani de muncă, în care am lucrat cu sute de sportivi profesionişti, nu m-am confruntat niciodată cu o astfel de situaţie.

Sunt recunoscător că atât de mulţi oameni din lumea tenisului, care au lucrat cu Simona sau o cunosc personal de mai mulţi ani, și-au deschis gurile și au vorbit. Vreau să le mulţumesc oamenilor care au reacţionat vocal într-un moment atât de important pentru Simona. Cuvintele lor transmit un mesaj atât de puternic.

Din momentul în care Simona a fost testată pozitiv, săptămâna trecută, am ales să îmi păstrez tăcerea. Prioritatea mea a fost să îmi consum zilnic energia pentru a o ajuta şi a o susţine în a-şi dovedi nevinovăţia.

Din moment ce o ştiu atât de bine pe Simona, pot să vă asigur că este un model de integritate. Este total împotriva oricărei forme de dopaj şi ştiu că niciodată nu i-a trecut prin cap să ia vreo substanţă interzisă. Am  încredere totală în ea!

Împreună vom lupta pentru a demonstra adevărul”, este mesajul lui Mouratoglou

ADVERTISEMENT