Sport

Patrik Schick, golul turneului! Cum a marcat de la centrul terenului. Reacția cehului

Cehul Patrik Schick a reușit să marcheze cel mai frumos gol al Campionatului European, după un lob de senzație executat chiar de la centrul terenului.
14.06.2021 | 22:18
Patrik Schick golul turneului Cum a marcat de la centrul terenului Reactia cehului
Cehul a marcat cu un șut superb, de la peste 45 de metri. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
14-06-2021
19:15

Reacția fabuloasă a cehului. Execuția sa nu este deloc întâmplătoare

Luat la întrebări de jurnaliști, Patrik Schick a dezvăluit că ideea de a-l executa cu un șut de la mare distanță pe portarul advers i-a încolțit în minte încă din prima repriză a meciului. Aflat pe banca de rezerve, acesta a observat că Marshall obișnuia să-și părăsească buturile, așa că a decis să-și încerce norocul.

Știam că portarul era extrem de avansat, iar în momentul în care am primit mingea, am verificat rapid unde se află și am încercat să șutez. A fost un gol foarte frumos”, a declarat atacantul ceh pentru Daily Mail.

La doar 13 minute după fluierul de start al reprizei secunde, vârful de lance al selecționatei antrenate de Jaroslav Slihavy a dublat avantajul cu un șut puternic, de la peste 45 de metri, lăsându-l fără reacție pe  David Marshall.

Potrivit datelor contabilizate începând cu anul 1980, acesta este golul marcat de la cea mai mare distanță în istoria competiției. În prima repriză, scorul a fost deschis, surprinzător sau nu, tot de Schick, la capătul unei faze desprinse din fotbalul britanic: minge trimisă înalt în careu și reluată cu capul în plasă, fără nicio șansă pentru goalkeeper-ul scoțian, aflat alături de echipa sa la primul turneu final după 23 de ani.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe evoluează în Grupa D, alături de Anglia și Croația. În urma victoriei obținute la limită duminică, scor 1-0, în fața elevilor lui Zlatko Dalic, Sterling și compania s-au instalat pe primul loc și au luat o opțiune serioasă pentru calificarea în optimile competiției.

Cehul Patrik Schick a reușit golul turneului, cu un șut de la peste 45 de metri

Legitimat de la începutul sezonului trecut la Bayern Leverkusen, Patrik Schick (25 de ani) are, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, o cotă de 23 de milioane de euro. Impresionați de cel de-al doilea gol marcat în poarta Scoției, fanii au dat verdictul.

ADVERTISEMENT

A câștigat deja premiul Pușkaș!”, au scris aceștia pe rețelele de socializare. De-a lungul carierei, atacantul ceh a mai evoluat pentru Sparta Praga, Bohemians, Sampdoria, AS Roma și Leipzig.

Golul a fost marcat de la cea mai mare distanță la un turneu final

Intrat în posesia mingii după o deviere, Schick a preluat balonul aproape de linia de la centrul terenului și l-a surprins pe David Marshall, ieșit nepermis de mut dintre buturi, cu un șut de la peste 45 de metri.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei internaționale, Patrik Schick este autorul golului marcat de la cea mai mare distanță în cadrul Campionatului European, din 1980 încoace.

De asemenea, atacantul lui Leverkusen a devenit primul ceh care reușește o dublă în această competiție după cea a lui Milan Baros, bifată în urmă cu 17 ani.

ADVERTISEMENT

Cehia s-a calificat la Euro 2020 după ce a încheiat pe locul al doilea grupa din preliminarii, în care au mai evoluat Anglia, Kosovo, Bulgaria și Muntenegru.

După victoria în fața Scoției, pentru elevii lui urmează partida cu reprezentativa Croației, programată vineri, 18 iunie, la ora 19:00.

Lotul Cehiei pentru Euro 2020:

  • Portari: Tomas Vaclik (FC Sevilla), Ales Mandous (Sigma Olomouc), Jiri Pavlenka (Werder Bremen).
  • Fundași: Pavel Kaderabek (Hoffenheim), Ondrej Celustka (Sparta Praga), Jakub Brabec (Viktoria Plzen), Vladimir Coufal (West Ham United), Tomas Kalas (Bristol City), Tomas Holes (Slavia Praga), David Zima (Slavia Praga), Jan Boril (Slavia Praga), Ales Mateju (Brecia).
  • Mijlocaşi: Antonin Barak (Verona), Vladimir Darida (Hertha Berlin), Lukas Masopust (Slavia Praga), Petr Sevcik (Slavia Praga), Jakub Jankto (Sampdoria Genova), Tomas Soucek (West Ham United), Alex Kral (Spartak Moscova), Jakub Pesek (Slovan Liberec), Michal Sadilek (Slovan Liberec).
  • Atacanți: Patrik Schick (Bayer Leverkusen), Michael Krmencik (PAOK Salonic), Adam Hlozek (Sparta Praga), Matej Vydra (Burnley), Tomas Pekhart (Legia Varşovia).
ADVERTISEMENT
Tags: