Sport

Patrik Schick, la al treilea gol marcat la EURO 2020! A înscris din penalty având nasul spart. Video

Atacantul ceh Patrik Schick a ajuns la trei goluri marcate la EURO 2020 și este la acest moment golgheterul turneului final.
18.06.2021 | 20:09
Patrik Schick la al treilea gol marcat la EURO 2020 A inscris din penalty avand nasul spart Video
ADVERTISEMENT

Fotbalistul de la Bayer Leverkusen a adus victoria naționalei Cehiei în partida cu Scoția, din prima etapă a Grupei D, reușind o ”dublă.

În vârstă de 25 de ani, vârful de atac a înscris un gol de kinogramă în partida de la Glasgow, executându-l pe portarul David Marshall cu un lob de la 45 de metri.

ADVERTISEMENT

Un nou gol pentru Patrik Schick la EURO 2020

Patrik Schick și-a continuat evoluția fantastică de la Euro și în meciul împotriva Croației, din etapa a doua a fazei grupelor, el reușind un nou gol și cu trei reușite este liderul clasamentului golgheterilor.

În minutul 37, atacantul ceh a scos un penalty după un duel aerian cu Dejan Lovren, în urma căruia s-a ales cu nasul spart. Schick a sărit la cap cu fundașul croat, iar acesta l-a lovit cu cotul în figură și i-a spart nasul.

ADVERTISEMENT

În prima fază, arbitrul spaniol Carlos Del Cerro Grande a lăsat jocul să continue, deși Schick era plin de sînge în careul Croației. Însă, spre norocul cehilor, arbitrii din camera VAR au intervenit imediat și i-au cerut centralului să meargă la margine și să revadă faza.

Schick a marcat sângerând

Del Cerro Grande a revăzut faza din mai multe unghiuri și a decis să dicteze penalty pentru Cehia și i-a acordat cartonaș galben lui Dejan Lovren, considerând că intervenția sa a pus în pericol integritatea adversarului.

ADVERTISEMENT

În timp ce arbitrul spaniol a revăzut faza, Patrik Schick a primit îngrijiri medicale pe teren. Staff-ul cehilor au făcut tot posibilul să oprească sângerarea, dar nu au reușit acest lucru complet.

Cu toate acestea, Schick și-a asumat răspunderea executării loviturii de la 11 metri beneficiind și de faptul că centralul nu a observat faptul că nu i s-a oprit sângerarea. Cehul a transformat cu siguranță și echipa lui Jaroslav Silhavy a trecut în avantaj.

ADVERTISEMENT

Cehia e calificată la acest scor

Cu această reușită, Patrik Schick a devenit golgheterul Euro 2020, fiind singurul jucător care a punctat de trei ori. El este urmat de șapte fotbaliști care au înscris de câte două ori: ucrainenii Roman Yaremchuk și Andriy Yarmolenko, italienii Ciro Immobile și Manule Locatelli, portughezul Cristiano Ronaldo, belgianul Romelu Lukaku și olandezul Denzel Dumfries.

În acest moment, la acest scor, Cehia acumulează 6 puncte în Grupa D și își asigură calificarea în optimile de finală ale Campionatului European, în timp ce Croația, vicecampioana mondială din 2018, cu două înfrângeri la activ, ar fi la un pas de eliminare.

În ultimul meci din faza grupelor, Cehia va merge pe Wembley pentru duelul de gală cu reprezentativa Angliei. Trupa lui Jaroslav Silhavy va da astfel marea bătălie cu ”leii britanici” pentru prima poziție.

ADVERTISEMENT
Tags: