Sport

Patronul lui Dinamo Kiev i-a fixat obiectivul european lui Mircea Lucescu: “Este momentul cheie”

Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, a vorbit după ultima victorie din campionat a formaţiei antrenate de Mircea Lucescu şi a anunţat, cu această ocazie, obiectivul european al echipei.
20.11.2021 | 10:10
Patronul lui Dinamo Kiev ia fixat obiectivul european lui Mircea Lucescu Este momentul cheie
Igor Surkis a avut o întâlnire, la București, cu Mircea Lucescu și i-a dat antrenorului mână liberă să construiască o echipă de top
ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev s-a distrat cu Cernomoreț Odesa, scor 6-1, în etapa a 15-a din prima ligă a Ucrainei, şi se pregăteşte de duelul cu Bayern Munchen. Campioana Germaniei vine în Liga Campionilor după o înfrângere surprinzătoare, cu Augsburg, însă este deja calificată în optimile de finală.

La finalul meciului de la Odesa, Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, a vorbit despre situaţia echipei şi a anunţat care este obiectivul pe final de an al trupei lui Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Ce îşi doreşte patronul lui Dinamo Kiev de la Mircea Lucescu

Chiar dacă Dinamo Kiev se va duela cu Bayern Munchen, într-un meci programat marţi, de la ora 19:45, Igor Surkis îşi doreşte un succes în faţa uneia dintre favoritele la câştigarea Ligii Campionilor.

“Este greşit dacă vom căuta scuze, de exmplu că cel mai puternic club joacă împotriva noastră. Trebuie să ieşi pe teren, să lupţi şi să arăţi ce poţi.

ADVERTISEMENT

Fotbaliştii se uită spre Vestul Europei, dar în astfel de meciuri arăţi dacă poţi să joci în campionatele de top. Trebuie să arate că nu au frică de nimeni şi să nu mai facă greşeli copilăreşti ca la meciul de la Munchen.

“Vreau să văd fotbal de calitate”

Este posibil să pierdem, dar depinde de cum se va întâmpla. Mai avem ceva şanse să prindem primăvara europeană. Vreau să adunăm mai multe puncte şi să marcăm mai mult în Europa. Asta îmi doresc.

ADVERTISEMENT

Înţeleg că Bayern este un club de top şi arată un fotbal fantastic, dar este un moment cheie din parcursul nostru european. Contează şi ce se va întâmpla în meciul Barcelona – Benfica.

Dacă noi vom obţine punct sau puncte, iar Benfica nu va câştiga, atunci avem şansa să luptăm pe teren. Vreau să văd fotbal de calitate”, a declarat Igor Surkis.

ADVERTISEMENT

Ce şanse are Dinamo Kiev să prindă primăvara europeană

După cele patru meciuri jucate în Grupa E, Dinamo Kiev ocupă ultimul loc, cu 1 punct obţinut. Campioana Ucrainei trebuie să aibă un parcurs perfect în ultimele două partide, cu Bayern Munchen şi Benfica, dacă vrea să mai spere la calificarea în optimile de finală, însă, în acelaşi timp, Barcelona nu trebuie să scoată niciun punct pe final, astfel că şansele sunt aproape zero pentru un astfel de scenariu.

Şansele sunt mai mari pentru Dinamo Kiev în tentativa de a prinde locul 3, ceea ce ar însemna calificarea în play-off-ul pentru accederea în optimile de finală din Europa League.

Pentru acest obiectiv, Dinamo Kiev are câteva scenarii la îndemână pentru ultimele două etape din grupele Ligii Campionilor. Cum şansele unei victorii cu Bayern Munchen sunt mici, campioana Ucrainei trebuie să spere că Benfica nu va obţine niciun punct cu Barcelona.

Dacă distanţa de trei puncte dintre Benfica şi Dinamo Kiev se va menţine şi după etapa a 5-a, meciul de la Lisabona dintre cele două echipe va fi decisiv pentru locul 3. În tur, ucrainenii au obţinut o remiză pe teren propriu, scor 0-0.

ADVERTISEMENT
Tags: