News

Patronii azilelor groazei ar fi trebuit să fie evacuați dintr-una din casele unde bătrânii erau torturați, dar au câștigat procesul. Când au luat judecătorii decizia

Soții Ovidiu și Cristina Maria Dumitra, patronii Casei Cora din Voluntari, sunt acuzați că au constituit un grup infracțional organizat.
17.07.2023 | 13:17
Patronii azilelor groazei ar fi trebuit sa fie evacuati dintruna din casele unde batranii erau torturati dar au castigat procesul Cand au luat judecatorii decizia
Cristina și Ovidiu Dumitra, patronii casei Cora din Voluntari, sunt cerectați în dosarul azilelor groazei Colaj: FANATIK, Sursa foto: google maps, Facebook Cristina Dumitra
ADVERTISEMENT

Patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile și 11 plasate în arest la domiciliu în dosarul azilelor groazei, după perchezițiile efectuate de DIICOT în urmă cu aproape două săptămâni, când s-a descoperit că pacienții din centrele pentru persoane vulnerabile erau tratați inuman. Centrele vizate au fost “Sfântul Gabriel cel Viteaz” (din Voluntari), “Armonia” (Afumați) și “Casa Cora” (Voluntari).

Dosarul de evacuare a fost înregistrat pe 6 septembrie 2022

Primele două centre erau controlate de Ștefan Godei, în timp ce ultimul era condus de Ovidiu Dumitra, un fost polițist, și de soția acestuia, Cristina Maria. Ovidiu Dumitra a fost arestat preventiv, la fel ca Ștefan Godei, în timp ce partenera de viață a acestuia, care se pare că este însărcinată, este cercetată sub control judiciar.

ADVERTISEMENT

Din referatul procurorilor reiese că Dumitra Cristina-Maria, soțul actual al acesteia Dumitra Ovidiu și Dragomir Ioana au constituit un grup infracțional organizat, prin înființarea mai multor societăți comerciale prin intermediul cărora au operat mai multe cămine de îngrijire a bătrânilor cu nerespectarea legii și prin aducerea în stare de aservire a persoanelor adăpostite în acestea.

Soții Dumitra au avut un cămin pentru persoane vulnerabile în Ștefăneștii de Jos, apoi au deschis un altul, Casa Maria din Voluntari, cunoscută înainte ca pensiunea Gerbera. Ei au închiriat ambele locații de la familia Sîrbu, Marius și Cristina. După ce au părăsit, în primăvara lui 2022, Casa Maria, pentru a se muta tot în Voluntari, la Casa Cora, soții Dumitra au lăsat facturi neplătite la utilități în valoare de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Pe 6 septembrie 2022, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată, la Judecătoria Buftea a fost înregistrat un dosar al cărui obiect este “evacuare”. Ca reclamanți figurează Marius Sîrbu și Cristina Sîrbu, în timp ce pârâți sunt patronii Casei Cora, Dumitra Cristina Maria și Dumitra Ovidiu.

Cererea de evacuare a fost respinsă definitiv pe 9 mai 2023

Pe 12 octombrie 2022, instanța a respins cererea formulată de soții Sîrbu. „Respinge, ca neîntemeiată, cererea de evacuare. Ia act că pârâţii nu au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare, care se depune la Judecătoria Buftea. Pronunţată astăzi, 12.10.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, au hotârât judecătorii.

ADVERTISEMENT

Pe 18 și 25 octombrie 2022, soții Sîrbu au formulat apel, iar dosarul a fost mutat la Tribunalul Ilfov, fiind înregistrat pe 2 noiembrie 2022. Acesta a avut mai multe termene amânate, iar la cel din 27 aprilie 2023 s-a menționat că se „încuviințează declarația de abținere formulată de domnul judecător Rujan Constantin Alexandru de la soluționarea dosarului”.

Pe 9 mai 2023, și judecătorii de la Tribunalul Ilfov au respins cererea de evacuare formulată de familia Sîrbu.  “Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 09.05.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în dosarul consultat de FANATIK. Peste aproximativ două luni, procurorii DIICOT au efectuat perchezițiile de la Casa Cora.

ADVERTISEMENT

Firmele patronilor azilelor groazei au acumulat datorii de aproape 400.000 lei

Site-urile Buletin de București și Centrul de Investigații Media, care au publicat anchetele ce au dezvăluit ororile din azilele groazei, au relatat că soții Dumitra au lăsat imobilul din Ștefăneștii de Jos într-o stare avansată de degradare și că Marius Sîrbu dorește despăgubiri pentru lucrările de alte mii de euro efectuate pentru a face casele din nou locuibile.

De-a lungul timpului, soții Dumitra au înființat mai multe firme prin care își derulau activitatea centrele pentru persoane vulnerabile, pe  care le desființau după ce acestea acumulau datorii. Firma “Centrul de Îngrijire și Asistență Casa Maria SRL” a fost înființată în 2019 și și-a întrerupt activitatea în același an, cu datorii de 50.869 lei, conform datelor de la Ministerul de Finanțe.

În 2021 s-a înființat “Casa Bunicii Anastasia SRL”, care nu a avut rezistat decât până la finalul anului respectiv, când s-au raportat datorii de 100.975 lei. În 2022, soții Dumitra au înființat “House Grandma Anastasia’s SRL”, prin care s-a derulat activitatea Casei Cora. La finalul anului trecut, firma a înregistrat datorii de 234.615 lei. Datoriile cumulate de cele trei firme controlate de soții Dumitra se ridică, astfel, la 386.459 lei.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de...
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de o premieră istorică sau de un potențial eșec
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Cum au încercat criminalii tinerei găsite într-o valiză în Oradea să îşi ascundă...
Cum au încercat criminalii tinerei găsite într-o valiză în Oradea să îşi ascundă urmele. Chiar ei au fost cei care au sunat la 112
Ce tatuaj a putut să îşi facă Larisa Iordache, înainte de cununie: E...
Ce tatuaj a putut să îşi facă Larisa Iordache, înainte de cununie: E singurul cadou!
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
REGULI NOI pentru BLOCURILE VECHIE și CASELE din România. Se SCHIMBĂ LEGEA
REGULI NOI pentru BLOCURILE VECHIE și CASELE din România. Se SCHIMBĂ LEGEA
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Zboruri ieftine și relaxante. Ziua ideală pentru a pleca în vacanță
Zboruri ieftine și relaxante. Ziua ideală pentru a pleca în vacanță
DOLIU în PSD după alegeri! A murit Mircea Tat! Politicianul de 40 de...
DOLIU în PSD după alegeri! A murit Mircea Tat! Politicianul de 40 de ani s-a plâns că îl doare capul și la câteva ore distanță i-a stat inima
Clotilde Armand, acuzații: „Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă… Marcele, ți-am...
Clotilde Armand, acuzații: „Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă… Marcele, ți-am zis că nu te pricepi la matematică”
Cum arată satul-fantomă din SUA care se numește România. Prețul incredibil cu care...
Cum arată satul-fantomă din SUA care se numește România. Prețul incredibil cu care se vinde o casă aici