News

Patronii de restaurante, puși de polițiști să semneze că nu deschid terasele. Ce scrie în procesul verbal.

16.05.2020 | 19:55
Patronii de restaurante pusi de politisti sa semneze ca nu deschid terasele Ce scrie in procesul verbal
ADVERTISEMENT

Patronii de restaurante din București au fost puși de polițiști să semneze că nu deschid terasele, acțiune pe care oamenii legii spun că au făcut-o preventiv.

Patronii de restaurante, puși să semneze că nu deschid terasele

Polițiștii au vizitat, sâmbătă, patronii de restaurante din București, pe care i-au pus să semneze că nu deschid terasele, informează Digi24.

ADVERTISEMENT

După ce angajații unui restaurant din Capitală spun că au fost vizitați de oamenii legii pentru a-i cere proprietarului să semneze că nu va deschide terasa, polițiștii au transmis că astfel de acțiuni au fost făcute în scop preventiv.

„Prevederile articolului 6 din HG nr. 24/2020 (privind starea de alertă – n.red.) potrivit, căreia:

ADVERTISEMENT

(1) Este suspendată temporar activitatea de servire şi consum a produselor în spaţiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât şi la terasele din exteriorul acestor locaţii.

Poliția spune că acțiunile sunt preventive

(2) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) activităţile de preparare a hranei, cât şi de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service”, livrare la client, „take-away” etc.”, se arată în procesul verbal înaintat angajaților respectivi.

ADVERTISEMENT

Întrucât administratorul nu era la sediu, oamenii legii au încheiat un proces verbal în care au precizat că acesta nu era la locație în momentul vizitei.

„Restaurantul este închis, în renovare, iar dl…… (numele angajatului n.red.) nu are mandat să semneze prezentul proces verbal, administratorul nefiind în localitate”,mai preciează polițiștii în procesul verbal.

ADVERTISEMENT

Poliția Română a transmis, sâmbătă, că astfel de acțiuni au rolul de a informa cetățenii cu privire la noile reguli impuse pe perioada stării de alertă.

„Poliţiştii continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID–19.

Activităţile colegilor mei au un scop preventiv, obiectivul nostru este siguranţa cetăţeanului. În contextul trecerii la starea de alertă, poliţiştii acţionează, în principal, pentru informarea cetăţenilor cu privire la noile reguli”, a declarat, pentru Mediafax, Dragoş Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Până la noi decizii din partea autorităților, patronii de restaurante nu au voie să deschidă localurile, chiar dacă aceștia spun că au luat toate măsurile de protecție necesare.

În România, sunt înregistrate în jur de 40.000 de localuri cu afaceri totale de până la 17 miliarde de lei pe an.

ADVERTISEMENT
Tags: