Patronii de restaurante și clienții nu sunt de acord cu regulile impuse de Guvernul Orban: „E un abuz”

Flaviu Popa   
în HotNews
31/05/2020, 22:48
Patronii de restaurante și clienții nu sunt de acord cu regulile impuse de Guvernul Orban: „E un abuz”
Terasele se deschid de la 1 iunie! Ce reguli vor fi impuse clienţilor. Patronii localurilor sunt pregătiţi: Am primit vestea cu bucurie! Am fost întrebaţi deja când deschidem. Sursa foto: hepta.ro

Patronii de restaurante și terase sunt revoltați pe anumite prevederi gândite de Ministerul Sănătății începând cu 1 iunie 2020. Cea mai controversată regulă va fi cea a colectării de date a oamenilor care vor ajunge în restaurant, lucru care îi sperie pe patroni.

Patronii de restaurante și clienții nu sunt de acord cu regulile impuse de Guvernul Orban

Conform stiripesurse.ro, patronul unui local cu specific italian din Centrul Vechi al Bucureștiului refuză să ceară date personale clienților.

Angajații din sistemul HoReCa așteaptă cu sufletul la gură redeschiderea teraselor din 1 iunie 2020, însă regulile gândite de Nelu Tătaru îi lasă mască pe toți. Pe lângă distanțarea socială, oamenii vor fi nevoiți să respecte o regulă extrem de controversată: își vor lăsa datele personale într-un caiet, dacă vor să savureze o bere alături de prieteni sau familie.

„Distanţarea asta omoară activităţile mai mici. Pentru că nu putem, mai ales în centrul vechi, unde sunt multe locaţii mici, le omori. Sperăm ca după se răzgândesc”, s-a plâns patronul unui local.

Patronul nu vrea să le ceară datele personale oamenilor, în condițiile impuse de autorități: „Eu nu-mi permit asta, eu nu sunt poliţist, la mine clientul trebuie să se simtă ca acasă”.

Clienții nu vor nici ei să audă de această regulă și e greu de crezut că oamenii vor fi dispuși în general să își ofere pe tavă datele personale pentru „dreptul” de a sta la o masă.

„Distanţarea hai, mai treacă-meargă, în schimb nu suntem de acord, bine cu programarea, dar limitarea timpului, nu scrie nicăieri cât…”,s-a plâns un client.

Mi se pare un abuz”, a completat un alt bucureștean, când a fost întrebat dacă e de acord cu oferirea datelor personale celor care conduc terasele și restaurantele.

În schimb, angajații teraselor vor respecta cu strictețe mai multe reguli. „Au geluri igienizante, vor lucra tot cu măşti de protecţie, cu mănuşi, au igienizant şi la bar. Înainte să ducă chelnerul meniul la masă, se igienizează”, a completat patronul localului din Centrul Vechi.

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Am înțeles