Fotbal international

Patronii lui Manchester City au mai cumpărat un club de fotbal! Ce planuri au arabii

20.02.2019 | 17:48
Patronii lui Manchester City au mai cumparat un club de fotbal Ce planuri au arabii

Patronii lui Manchester City au mai cumpărat un club de fotbal înainte de meciul cu Schalke 04 din manşa tur a optimilor de finală din Liga Campionilor. Ferran Soriano, directorul executiv al City Football Group, a anunţat că Sichuan Jiuniu, club din liga a treia din China, a fost achiziţionat de patronii arabi la începutul acestei săptămâni.

“Este o zi importantă pentru City Football Group. China este o piaţă de fotbal importantă şi ne concentrăm de ceva timp pentru a acoperi această zonă. Credem cu putere în viitorul fotbalului din China. Facem un angajament pe termen lung, de a creşte şi dezvolta Sichuan Jiuniu FC şi de a cultiva talentul fotbalistic chinez”, a declarat Ferran Soriano.

Patronii lui Manchester City au mai cumpărat un club de fotbal. Arabii deţin şapte echipe în întreaga lume

Patronii lui Manchester City au mai cumpărat un club de fotbal, iar portofoliul City Football Group a ajuns deja la şapte echipe în întreaga lume. Şeicii arabi mai deţin, pe lângă formaţiile din Anglia şi China, pe New York City FC, Melbourne City, Yokohama Marinos, Club Atletico Torque şi Girona. Pe lângă echipa Sichuan Jiuniu, patronii City Football Group au cumpărat companiile UBTECH şi China Sports Capital.

Patronii lui Manchester City au mai cumpărat un club de fotbal. Câte echipe sunt afiliate Grupului City
Patronii lui Manchester City au mai cumpărat un club de fotbal. Câte echipe sunt afiliate Grupului City

În ultimii ani, popularitatea fotbalului în China a crescut după ce o serie de fotbalişti din Europa, în special din Premier League, au ales să meargă şi să joace acolo. Sichuan Jiuniu a fost înfiinţată în 2006 şi joacă meciurile de pe teren propriu pe stadionul “Longquanyi” din Chengdu, care are o capacitate de 42.000 de locuri. În sezonul trecut, din liga a treia din China, noua echipă din City Football Group a ocupat locul 24 din 28 de formaţii. Cel mai probabil, în actuala stagiune, care va începe în martie, Sichuan Jiuniu îşi va propune să obţină promovarea în liga a doua.