ADVERTISEMENT
News

Patronii și angajații teraselor și restaurantelor vor protesta miercuri, 19 august. Mesaj dur pentru Guvernul Orban

Autor: Flaviu Popa | 17.08.2020 | 23:08
Patronii și angajații teraselor și restaurantelor vor protesta miercuri, 19 august. Mesaj dur pentru Guvernul Orban
Terasele rămân închise în ciuda protestelor patronatului

Proprietarii de terase și restaurante se pregătesc de un protest masiv, pe fondul restricțiilor impuse de Guvern pe durata pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Oamenii vor să treacă la măsuri extreme prin care să convingă Guvernul să renunțe la restricțiile pe care patronii de restaurante și terase le consideră exagerate.

Protestul va avea loc miercuri, 19 august, între orele 17:00 și 18:00, când clienților le va fi refuzată servirea în toată țara.

Patronii de terase din România se pregătesc de un protest masiv, supărați pe Guvern

„Vă jucaţi cu focul fără a ști să gătiţi”, „La felul în care ne trataţi, nu meritaţi niciun bacşiş” și „O industrie izolată, fără a fi testată” sunt mesajele pe care protestatarii le-au pregătit împotriva Guvernului.

ADVERTISEMENT

Patronatele din domeniu HORECA au subliniat, prin intermediul unui comunicat, că pierderile suferite în acest an se ridică la 70% comparativ cu perioada identică a anului trecut.

Peste 40% din afacerile din domeniu au ajuns să-și suspende sau să-și oprească activitatea, zeci de mii de oameni fiind trimiși în șomaj tehnic, potrivit observatornet.ro.

Cu toate acestea, guvernanții sunt de neînduplecat și refuză să redeschidă restaurantele de teama pandemiei. Ludovic Orban și Raed Arafat sunt cei mai mari contestatari ai redeschiderii totale a teraselor sau restaurantelor, spre disperarea patronilor și angajaților din domeniu care își văd afacerile ruinate de restricțiile impuse de PNL.

ADVERTISEMENT

Patronii sunt nemulțumiți inclusiv de ultima găselniță a Guvernului Orban, care a decis închiderea teraselor la ora 23:00, fix în momentul în care oamenii începeau să ajungă în număr mare pentru a face consumație.

În actualul context economic patronii de terase și restaurante se tem că vor da faliment pe capete și cer Guvernului să ia decizii care să ajute industria, nu să o îngroape.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!