News

Patronii stației GPL Crevedia, aproape de a scăpa de arestul preventiv. Decizia magistraților

Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL Crevedia, sunt aproape de a scăpa de arestul preventiv. Decizia judecătorilor.
27.10.2023 | 16:41
Patronii statiei GPL Crevedia aproape de a scapa de arestul preventiv Decizia magistratilor
Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL Crevedia, aproape de a scăpa de arestul preventiv. Sursa foto: Inquam Photos: Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Decizie favorabilă luată vineri, 27 octombrie, de magistrații din Capitală pentru Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL Crevedia. Aceștia sunt aproape de a scăpa de arestul preventiv.

Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL Crevedia, aproape de a scăpa de arestul preventiv

La începutul lunii septembrie, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă au fost puşi sub acuzare doar pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru soldat cu morți și răniți. Pe 6 septembrie erau arestați preventiv.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 24 de ore, Parchetul General a anunțat că a extins urmărirea penală în acest caz şi a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 prelungirea cu 30 de zile a arestării celor doi patroni.

Azi, vineri, a venit și decizia magistraților. Judecătoria Sector 5 a respins cererea Parchetului General de prelungire a măsuri preventive pentru Doldurea Ionuț Daniel și Stângă Cosmin Ionuț. După rejudecare a înlocuit-o cu măsura arestului la domiciliul pentru următoarele 30 de zile. De notat că decizia nu este definitivă.

ADVERTISEMENT

Soluția pe scurt a Judecătoriei Sectorului 5

În baza art. 227 alin. 2 Cpp rap. la art. 202 alin. 4 lit. d Cpp cu aplic. art. 218 CPP, respinge propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de urmărire penală nr. 462/P/2023 şi dispune măsura arestului la domiciliu faţă de inculpaţii :

  1. Doldurea Ionuț-Daniel, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, faptă prev. de art. 255 alin. 1 și 2 Cod penal, cu referire la art. 254 alin. 2 Cod penal, a infracțiunii de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin. 1 Cod penal și a infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 și 2 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 05 noiembrie 2023, până la 04 decembrie 2023, inclusiv;
  2. Stângă Cosmin-Ionuț, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, faptă prev. de art. 255 alin. 1 și 2 Cod penal, cu referire la art. 254 alin. 2 Cod penal, a infracțiunii de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin. 1 Cod penal și a infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 și 2 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, se arată în minuta instanței.
ADVERTISEMENT

Ce obligații au patronii stației GPL Crevedia

Dacă măsura de vineri se va pune în aplicare, inculpații au obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiesc fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

Patronii stației GPL Crevedia vor respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemați. În caz contrar, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

ADVERTISEMENT

Reamintim că, în urma exploziei de la stația ilegală GPL din Crevedia, 6 oameni au murit și alte câteva zeci au ajuns la spital. În prezent, 4 pacienți se mai află la spital, iar 48 au fost externați (41 de la spitale din România și 7 din străinătate).

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a...
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a dat în judecată